Cele mai citite
 


Crime la Budapesta: Poliţia bănuieşte o bandă de oameni fără adăpost
luni, 15 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia ungară consideră că responsabili de moartea a patru persoane îngropate de vii pe insula Csepel din Budapesta se fac membrii unei bande de 'homeless', oameni fără adăpost, relatează sâmbătă Reuters şi MTI.
Directorul Biroului naţional de investigaţii, Zoltan Csizner, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferinţe de presă că se crede că liderii bandei au fost arestaţi şi a amintit că poliţia a fost informată de un bărbat care a reuşit să scape după ce a fost îngropat de viu până la nivelul pieptului. Este vorba de un etnic maghiar din România, dar care trăia de mai multă vreme la Budapesta, menţionează Magyar Nemzet.

Csizner a spus că până acum au fost reţinute şase persoane, între care cel bănuit că este şeful grupării şi care susţine că este cetăţean macedonean, dar nu are acte autentice care să-i dovedească cetăţenia.

Cele patru cadavre deshumate zilele trecute nu au fost deocamdată identificate, iar medicii legişti examinează în acest moment circumstanţele morţii, a adăugat el.

Responsabilul ungar nu a exclus ca suspecţii reţinuţi să facă parte dintr-o bandă de pe insula Csepel din care alţi trei membri au fost arestaţi în această primăvară, sub bănuiala că au comis jafuri armate.

Zoltan Csizner a mai explicat că banda de răufăcători îşi are originea într-o 'colonie de 'homleşi'' din zona împădurită din nordul insulei. 'Unele dintre victime şi făptaşi ar putea fi din aceeaşi comunitate, a oamenilor fără adăpost, care trăiesc potrivit propriilor norme, în afara societăţii, şi nici măcar nu informează atunci când cineva dispare', potrivit lui Csizner.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Agenţiile internaţionale despre "cele mai importante proteste" înregistrate în România din 2004 Poliţia română a recurs la gaze lacrimogene şi a operat arestări în confruntarea cu protestatarii antiguvernamentali şi anti-Băsescu sâmbătă, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste la Bucureşti, provocate de măsurile de austeritate impuse şi de degradarea standardului de viaţă, comentează agenţiile...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Asociaţia Samusocial a oferit în 10 ani de prezenţă în România aproape 50.000 de consultaţii sociale Asociaţia Samusocial a oferit în cei 10 ani de prezenţă în România 48.500 de consultaţii sociale, 43.500 de consultaţii medicale, a ajutat 500 de persoane să se angajeze şi 1.500 să obţină acte de identitate, a declarat joi într-o conferinţă preşedintele organizaţiei, Isabelle Scuiller.
În România, 'revolta a coborât din case în stradă' După ce au suportat cu stoicism unul din cele mai dure pachete de măsuri de austeritate din Europa, mii de români au manifestat timp de 15 zile, arătând că s-au săturat. 'Revolta din case a coborât în stradă', spune dramaturgul Mihaela Mihailov, citată de AFP.
România, Ungaria şi Bulgaria, vizate de cele mai multe investigaţii OLAF privind fraude cu fonduri europene Mai mult de o treime dintre investigaţiile făcute în 2014 de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) privind presupuse cazuri de fraudă cu fonduri UE au vizat România, Ungaria şi Bulgaria, conform raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut, informează Euronews.
MApN: Avionul Spartan a decolat de pe aeroportul din Budapesta şi urmează să aterizeze la Bucureşti în jurul orei 24,00 Aeronava Spartan aparţinând Ministerului Apărării Naţionale a decolat de pe aeroportul din Budapesta, la ora 22,30 (n.r. ora României) şi urmează să aterizeze pe Baza 90 Otopeni în jurul orei 24,00, au precizat, vineri, pentru AGERPRES reprezentanţi ai MApN.