Cele mai citite
 


Autismul, risc mai mare decât se estimase într-o familie deja afectată
marţi, 16 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Minte sanatoasa
 

Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinţi sau mai mulţi dintre fraţii sau surorile mai mari sunt deja afectaţi de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA şi citată de AFP.

Această probabilitate - estimată înaintea acestei cercetări a fi între 3 şi 10 % - este în realitate 18,7 %, arată un vast studiu internaţional efectuat de cercetători ai Universităţii Californiei din Davis şi de M.I.N.D. Institute care face parte din ea.

La băieţi, riscul de autism este mai mare - peste 26 % - şi depăşeşte 32 % dacă doi sau mai mulţi dintre fraţii lor mai mari sunt autişti.

Circa 80 % dintre toţi copiii autişti sunt băieţi, fapt confirmat în acest ultim studiu efectuat pe 664 copii în vârstă medie de opt luni la începutul cercetării şi din care două treimi au fost studiaţi înainte de vârsta de şase luni.

În familiile care au deja un copil suferind de autism, rata sindromului la fraţii săi şi surorile sale mai mici este de 20,1 %. Ea trece de 32,2 % dacă mai mulţi sunt autişti.

Doar 37 dintre participanţii la studiu intră în această ultimă categorie.

Cercetătorii au urmărit participanţii până la vârsta de trei ani, când au fost testaţi pentru autism.

"Acesta este studiul cel mai extins întocmit vreodată despre fraţii şi surorile mai mici ale copiilor autişti", potrivit Dr Sally Ozonoff, profesor de psihiatrie şi de ştiinţe ale comportamentului în M.I.N.D. Institute şi principal autor al acestei cercetări.

"Niciun studiu până în prezent nu a pus în evidenţă un risc atât de ridicat de autism pentru aceşti copii", adaugă ea într-o comunicare ştiinţifică, apărută în ediţia on line a publicaţiei Journal Medical American Pediatrics.

Dintre cei 664 de participanţi, 132 de copii au fost diagnosticaţi ca afectaţi de "tulburări ale spectrului autistic" /TSA/, care regrupează autismul şi alte tulburări ale dezvoltării, în timp ce 54 au fost diagnosticaţi ca fiind autişti şi 78 - ca atinşi de o formă atenuată a acestui sindrom, precizează autorii acestei cercetări.

Ei subliniază de asemenea indicaţiile foarte nete ale rolului jucat de factorii genetici în dezvoltarea autismului, o tulburare complexă care afectează capacităţile copilului de a gândi, comunica, interacţiona social şi a învăţa.

Centrele federale americane de control şi prevenire a maladiilor /CDC/ estimează că autismul afectează un copil din 110 născuţi în prezent în SUA.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Test de sânge prin care s-ar putea descoperi autismul la copii de la un an Cercetători americani au anunţat că au dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an. În Franţa există aproape 30.000 copii afectaţi de o formă sau alta de autism, menţionează maxisciences.com.
Autismul, tot mai răspândit în SUA Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat joi experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.
Autismul este legat de o serie de anomalii fiziologice ale creierului Washington, 13 mai /Agerpres/ - Copii de vârstă mică, suferind de autism, au o anumită zonă a creierului supradimensionată, zonă în care îşi au sediul numeroase funcţii psihice, printre care recunoaşterea chipurilor şi a emoţiilor, dar şi centrul fricii, conform unui studiu publicat luni de către cercetători...
SUA: Au fost revizuite unele categorii de clasificare pentru maladiile psihice Clasificările anumitor patologii psihiatrice au fost regândite în SUA, fapt care a făcut ca autismul şi diferitele sale variante să devină o singură categorie, iar crizele grave de furie la copii să fie considerate o adevărată boală psihică, conform unei decizii a Asociaţiei americane de psihiatrie (APA)...
Câinii pot ajuta familiile care au copii diagnosticaţi cu autism (studiu) Creşterea unui copil care a fost diagnosticat cu autism este mai solicitantă pentru părinţi, însă potrivit unei noi cercetări un câine ar putea fi benefic pentru familiile respective, scrie UPI.com.
Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani şi publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) citată de EFE.