Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Tabără destinată copiilor diagnosticaţi cu cancer, la Poiana Zânelor
marţi, 16 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oncologie
 

Asociaţia Little People, alături de Clubul Temerarii, organizează pentru a patra oară consecutiv cea mai mare tabără destinată adolescenţilor din România care au finalizat tratamentul oncologic, acest eveniment urmând să aibă loc în judeţul Bistriţa-Năsăud în perioada 15-21 august.

Tabăra de vară "Temerarii", la care participă peste 150 de copii, se va desfăşura la Complexul Turistic Poiana Zânelor de la poalele Munţilor Rodnei şi va avea ca slogan mesajul "Am ieşit din criză".
"Temerarii ,,vor ieşi din criză' prin dobândirea de ,,galbeni Temerarii', moneda oficială a taberei, obţinută prin reciclarea de obiecte sau participarea în activităţile de reciclare propuse în programul taberei. Motto-ul taberei susţine o afirmaţie fermă referitoare la experienţa prin care aceştia au trecut şi boala care au lăsat-o în urma lor victorioşi", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Little People remis AGERPRES.
Tinerii vor avea parte de o săptămână de relaxare şi distracţie, cu ateliere de creaţie, activităţi ce vor oferi oportunităţi de autodezvoltare, socializare, lucru în echipă şi interacţiune cu alţi tineri care au trecut prin experienţe similare, prin metode creative şi jocuri, întâlniri de tip focus-grup, activităţi terapeutice, consiliere individuală.
De asemenea, tinerii vor avea ocazia de a participa şi la jocuri sportive, seara de talente, expoziţie de obiecte neobişnuite, proiecţii cu realizările "Temerarii" şi ale Asociaţiei Little People din acest an şi multe alte surprize.
Asociaţia Little People a înfiinţat Clubul "Temerarii" pentru adolescenţii şi tinerii adulţi din România care au învins în lupta cu cancerul. Clubul asigură susţinere reciprocă şi facilitează reintegrarea reuşită a pacienţilor în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc de acest gen din Europa Centrala si de Est.
Asociaţia pune la dispoziţie programe de asistenţă a pacienţilor în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: 'Temerarii' care au învins cancerul le-au arătat bistriţenilor că se poate Cei peste 150 de participanţi la tabăra de vară "Temerarii", organizată de Asociaţia Little People, ce îşi desfăşoară activitatea în sprijinul copiilor şi tinerilor adulţi care sunt trataţi de cancer, au împânzit vineri după-amiază centrul oraşului Bistriţa, în încercarea de a le arăta celor din jur...
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...
Cluj: Vârsta pacienţilor cu cancer pulmonar a coborât la 40 de ani - afirmă medicul primar Dan Nicolau Medicul primar Dan Nicolau, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, spune că a observat o scădere a grupei de vârstă la pacieţii cu cancer pulmonar şi dacă în urmă cu mai mulţi ani cei afectaţi de această boală grea aveau între 50 şi 70 de...
Bistriţa-Năsăud: Serviciul de Ambulanţă Judeţean sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud va marca, sâmbătă, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare printr-un program dedicat atât actualilor şi foştilor angajaţi, cât şi publicului larg, la sediul unităţii urmând să fie organizată o zi a porţilor deschise, potrivit unei informări remise...
Iaşi: Cameră de joacă la spitalul Sf. Maria pentru copiii bolnavi de cancer Un număr de 200 de copii diagnosticaţi cu cancer au, începând de marţi, o cameră de joacă şi terapie, special amenajată la Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' din Iaşi.
Bistriţa-Năsăud: Cancerul de sân, principala cauză de deces la femeile din judeţ diagnosticate cu această maladie Cancerul de sân este principala cauză de deces în rândul femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care au fost diagnosticate cu această maladie, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către trei asociaţii din domeniul sănătăţii care au realizat un studiu în judeţ, în...