Cele mai citite
 


Buzău: Centre de permanenţă în două localităţi rurale
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Buzău în parteneriat cu administraţia locală a demarat acţiunea de înfiinţare a două centre de permanenţă în comunele Vintilă Vodă şi Verneşti, centre care ar urma să fie funcţionale încă din toamna acestui an.
'Cele două primării ne-au pus la dispoziţie spaţiile necesare centrelor de permanenţă, am identificat o parte din cadrele medicale dispuse să asigure permanenţa în comuna Verneşti şi dorim să facem acelaşi lucru şi la Vintilă Vodă', a declarat pentru Agerpres directorul DSP Buzău, dr. Venera Acsinte.
Potrivit sursei citate, pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă este nevoie ca cel puţin doi medici de familie să facă o convenţie de asociere, urmând ca aceştia să atragă alţi medici de familie din zonă sau medici de familie rezidenţi, numărul optim fiind de şapte. De asemenea trebuie ca pe o tură să existe o echipă formată din medic şi asistent, de la cabinetul medicului de familie sau angajat special pentru activitatea din centru.
Directorul DSP a mai spus că medicii şi asistenţilor li se va asigura pregătirea de specialitate pentru asigurarea serviciilor de urgenţă în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă cu participarea medicilor din secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
'Estimăm că până în luna octombrie vor fi îndeplinite aceste prevederi, iar cele două centre de permanenţă vor deveni funcţionale', a precizat directorul DSP Buzău. AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Centre de permanenţă în două localităţi rurale Direcţia de Sănătate Publică Buzău, cu sprijinul autorităţilor locale, va deschide două centre de permanenţă în localităţile Vintilă-Vodă şi Verneşti, în luna octombrie.
Un centru de permanenţă medicală va fi înfiinţat în municipiul Tulcea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează ca în acest an să dea în folosinţă în municipiul Tulcea un prim centru de permanenţă care va degreva activitatea medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU).
Suceava: S-a înfiinţat al patrulea Centru de permanenţă medicală în judeţ, la Paltinu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înfiinţat Centrul de permanenţă "Obcinele Bucovinei'', ce va activa, începând de la 1 octombrie, în localitatea Paltinu, fiind al patrulea astfel de centru din judeţ.
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
Buzău:Primul centru medical de permanenţă în mediul rural Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu sprijinul autorităţilor locale a deschis în localitatea Verneşti un centru medical de permanenţă care deserveşte peste 5000 de persoane.