Cele mai citite
 


Autoritatea Palestiniană alocă 8 milioane de dolari pentru vaccinuri împotriva gripei porcine
miercuri, 12 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Ramallah, 12 aug /Agerpres/ - Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) a decis miercuri să aloce opt milioane de dolari pentru achiziţionarea de vaccinuri împotriva gripei porcine, relatează AFP. Decizia, anunţată într-un comunicat al ANP, a fost luată la şedinţa săptămânală a guvernului palestinian de la Ramallah, în Cisiordania. 

Circa 100 de cazuri de gripă porcină au fost înregistrare până în prezent în Cisiordania, unde un om infectat cu virusul A/H1N1 şi-a pierdut viaţa vineri, conform Ministerului palestinian al Sănătăţii. ÎnIsrael au fost înregistrate circa 2.000 de cazuri de gripă porcină, dintre care cinci mortale.

Ministerul israelian al Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze vaccinuri în sumă totală de cinci milioane de dolari de la societatea franceză Sanofi Pasteur, după ce a decis să vaccineze toată populaţia atunci va exista un vaccin, informează presa din statul evreu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat asigurări joi că procedurile de aprobare ale vaccinurilor în curs de producţie împotriva noului virus gripal de tip A nu vor fi accelerate în detrimentul calităţii medicamentului. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Peste 30 de cazuri de gripă nouă descoperite recent Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în perioada 10-16 august, 31 de noi cazuri de gripă AH1N1 pe teritoriul României, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.