Cele mai citite
 


Gorj: Conducerea Spitalului Judeţean Tg. Jiu nu a luat deocamdată măsuri în cazul tinerei decedate
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu au fost luate măsuri, până în prezent, în cazul tinerei de 17 ani, internată în urmă cu aproximativ o săptămână pentru o operaţie de amigale şi polipi şi decedată după o injecţie cu ampicilină, conducerea unităţii aşteptând rezultatele testelor de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".
Potrivit directorului medical al unităţii sanitare, Constantin Pălivan, conducerea spitalului nu a luat, deocamdată, nicio măsură cu cei implicaţi în cazul tinerei Raluca Tulic, fiind aşteptate atât rezultatele de la "Mina Minovici", cât şi cele ale raportului întocmit de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
La sfârşitul săptămânii trecute, o comisie formată din patru reprezentanţi ai MS a venit la spital şi a discutat cu tot personalul medical implicat în cazul tinerei decedate.
"Din punct de vedere oficial, atât eu, cât şi managerul spitalului nu ştim să se fi luat vreo măsură în urma decesului tinerei de 17 ani. Din punct de vedere organizatoric nu s-au constatat deficienţe majore; existau medicamente, exista aparatură... Rămâne de văzut ce va scrie în raportul ministrului Sănătăţii. Între timp, noi nu avem voie să mai dăm informaţii până la finalizarea anchetei, când se va prezenta punctul de vedere oficial al MS. (...) În ceea ce priveşte informaţiile apărute conform cărora, în urma ordinelor comisiei, s-ar fi decis ca tratamentele pentru pacienţii de pe secţia ORL să fie efectuate numai în sala de tratament şi nu în saloane (deoarece în momentul decesului în salonul tinerei nu ar fi existat oxigen - n.r.), pot să vă spun că sunt false. Sunt situaţii când nu poţi deplasa bolnavul şi atunci i se face tratamentul pe patul din salon. În sala de tratamente se schimbă feşele şi se aplică pansamentele post-operatorii. Este posibil să se fi luat anumite măsuri pe secţia respectivă, dar noi nu avem cunoştinţă de ele", a declarat, marţi, Constantin Pălivan.
Şeful secţiei ORL, Gheorghe Stanciu, a declarat marţi presei că membrii comisiei de anchetă au verificat mai multe aspecte - la ATI, registre, fişe de angajări ale personalului, autorizaţii de funcţionare ale spitalului, precum şi alte documente. El a menţionat că a fost chestionată până şi infirmiera care a cărat targa tinerei, Stanciu subliniind că în ceea ce priveşte activitatea secţiei pe care o conduce ea nu s-a schimbat cu nimic de la producerea evenimentului.
"Membrii comisiei au luat toate documentele legate de cazul tinerei. (...) În ceea ce priveşte măsura de schimbare a tratamentelor pacienţilor în sălile de tratament şi nu în saloane, vă pot spune că tratamentele se fac tot ca şi până acum, nu s-a schimbat cu nimic activitatea secţiei, deoarece nu a fost niciun fel de incoerenţă în tratamente. Şi tot aceleaşi asistente fac tratamentele, tot atâtea câte erau şi înainte", a precizat Gheorghe Stanciu.
Raluca Tulic a murit, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la scurt timp după ce i-a fost administrată o injecţie cu ampicilină. Tânara era internată de câteva zile în secţia ORL şi aştepta să fie operată de amigdale şi polipi.
În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au anunţat că fata a murit în urma unui infarct miocardic, fiind descoperită totodată şi o pancreatită hemoragică. Medicii legişti au prelevat probe din organele tinerei, le-au trimis la Institutul "Mina Minovici", iar rezultatele finale vor fi cunoscute în circa o lună de zile. AGERPRES/(A, AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Tânăra internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean a murit în urma unui infarct miocardic Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia tinerei în vârstă de 17 ani, decedată miercuri dimineaţă în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urma unei injecţii cu ampicilină, rezultatele indicând faptul că fata a murit în urma unui infarct miocardic.
Gorj: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu după ce o tânără internată a murit O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Gorj: Mai multe sesizări de malpraxis, în atenţia Colegiului Medicilor Reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj analizează, în prezent, mai multe dosare privind cazuri de malpraxis în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi în alte unităţi din judeţ, după ce familiile persoanelor care au decedat după ce au fost tratate în unitatea spitalicească au depus plângeri...
Gorj: Conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a emis, miercuri, o dispoziţie prin care a numit o conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dat fiind că, în urmă cu o zi, directorul medical şi-a depus demisia, iar cel economic a fost propus spre demitere de către Consiliul...
Preşedintele CJ Gorj spune că e posibil să se ajungă şi la demiteri în cazul decesului tinerei de 17 ani Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, miercuri, că vor fi luate măsuri cu cei implicaţi în cazul fetei de 17 ani moartă în Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu, fiind posibil să se ajungă şi la demiterea actualei conduceri a unităţii sanitare.
Gorj: Numărul sesizărilor de malpraxis a crescut de la începutul anului Numărul sesizărilor de malpraxis primite de Colegiul Medicilor Gorj de la familiile ale căror rude au decedat după ce au fost internate în unităţile medicale din judeţ a crescut în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.