Cele mai citite
 


Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti: Nu se mai poate repeta tragedia de anul trecut
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană, a declarat, marţi, că nu se mai poate repeta tragedia care a avut loc anul trecut la unitatea spitalicească întrucât Secţia de Terapie Intensivă a fost renovată în totalitate şi au fost montate detectoare de fum şi aparate aspersoare.
"S-au schimbat foarte multe, tot etajul al doilea unde este lehuzia normală şi unde sunt nou-născuţii, toate sunt noi şi modernizate. S-au schimbat toate instalaţiile: electrice, de gaze, de aer condiţionat", a spus purtătorul de cuvânt.
Doru Pană a susţinut că alarma în cazul unui alt posibil accident se va da în aproximativ 30 de secunde.
El a afirmat că şi în restul spitalului, la Secţia de fertilizare in vitro, lucrările de renovare sunt în curs urmând a se finaliza în luna septembrie. Totodată, Pană a precizat că şi celelalte secţii din maternitate vor fi renovate cu bani de la Primăria Capitalei.
Referindu-se la personal, Doru Pană a menţionat că Secţia de Neonatologie are efectivul de asistente complet, câte două pe tură. Totuşi, medicul a spus că maternitatea se confruntă "ca şi alte unităţi medicale" cu un deficit de personal. La Terapie Intensivă sunt două asistente la şapte paturi, iar la Post-terapie sunt două asistente la 14 nou-născuţi.
Purtătorul de cuvânt al maternităţii Giuleşti a mai declarat că numărul de naşteri a scăzut faţă de anii precedenţi. Astfel în urmă cu doi ani au fost peste 4.000 de naşteri, anul trecut - 3.000 de naşteri (şi din cauza închiderii maternităţii), iar anul acesta până în prezent peste 2.000 de naşteri.
"Părinţii au fost reticenţi după accident să vină să nască aici, dar după ce au văzut că totul este nou, au început să capete încredere", a spus Pană.
Referindu-se la asistenta Florentina Cârstea, medicul a spus că aceasta şi-a reluat activitatea după expirarea suspendării, menţionând că este una dintre cele mai bune asistente la Terapie Intensivă.
Pe 16 august 2010 în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi din Secţia de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" a izbucnit un incendiu în care şase nou-născuţi aflaţi în salon au decedat iar alţi cinci au suferit vătămări corporale grave.
De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale şi a celorlalte obiecte din salon.
Potrivit procurorilor, prin natura sa, prin circumstanţele şi consecinţele produse, evenimentul prezintă unicitate în plan naţional, având un impact social deosebit.
Concluziile expertizei tehnice realizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă - Insemex din Petroşani au fost în sensul că incendiul izbucnit în salonul de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi a fost cauzat de supraîncălzirea elementelor de contact ale ştecherului montat pe cablul de alimentare cu energie electrică al aparatului de aer condiţionat. Cauza a fost una de natură electrică, fiind determinată de un proces fizico-chimic incendiv, şi nu exploziv.
În acest dosar au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General cinci angajaţi de la Maternitatea Giuleşti: asistenta Florentina Cârstea, şeful serviciului tehnic, Vasile Dima, fostul manager al spitalului, medicul Bogdan Marinescu, şeful Secţiei de Neonatologie, medicul Ioan Toma Adrian, precum şi electricianul spitalului Gigel Oprea.
Florentina Cârstea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (cu consecinţa decesului a şase nou-născuţi) şi vătămare corporală gravă din culpă (cinci infracţiuni) iar Bogdan Marinescu, Vasile Dima, Ioan Adrian Toma şi Gigel Oprea - de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
UPDATE Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată marţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din 16 august...
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, amânat cu trei săptămâni Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat luni pentru 28 februarie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.