Cele mai citite
 


Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a rămas fără 60 de angajaţi
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea a rămas fără 60 de angajaţi din cauza reducerii bugetului unităţii, iar societăţile private din judeţ anunţă pentru luna următoare noi disponibilizări.
Reducerea numărului angajaţilor, potrivit directorului SJA Tulcea, Mirela Prodan, a fost influenţată de scăderea bugetului unităţii, ca urmare a modificării modului de finanţare, dar şi de pierderea contractului de transport al pacienţilor cu dializă, pe fondul apariţiei unui serviciu privat pentru aceştia.
"Începând din această lună avem 170 de angajaţi, cu 60 mai puţin. Au existat nemulţumiri din partea persoanelor care au rămas fără locuri de muncă, dar până în prezent nu avem informaţii potrivit cărora decizia noastră ar fi fost atacată în instanţă. Cu angajaţii pe care îi avem acum ne descurcăm", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Mirela Prodan.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea, Cristian Denuşi, a afirmat că şi alte instituţii urmează să renunţe la o parte din angajaţi, o societate privată anunţând pentru luna viitoare disponibilizarea a 165 de salariaţi.
"Societatea Tabco Campofrio a anunţat că va disponibiliza, în perioada septembrie - noiembrie, 165 de salariaţi, dintr-un total de 202", a precizat Cristian Denuşi.
Aproape 400 de angajaţi ai singurului combinat de feroaliaje din România, Feral SRL din Tulcea, sunt, din iulie, în şomaj tehnic, după ce conducerea societăţii a anunţat că întrerupe activitatea din cauza creşterii cu 30% a preţului energiei electrice. "Conducerea combinatului de feroaliaje nu ne-a anunţat cu privire la concedieri colective. Din câte am înţeles, activitatea unităţii ar putea să reînceapă", a susţinut Denuşi.
Potrivit AJOFM, este specific judeţului Tulcea ca în sezonul rece să crească numărul persoanelor fără loc de muncă, în condiţiile în care mulţi tulceni sunt angajaţi sezonier, fie în agricultură sau turism, fie în construcţii.
La finele lunii trecute, rata şomajului în judeţ a fost de 4,96%, cu 2,45% mai mică faţă de cea din aceeaşi lună a anului trecut şi cu 0,05% mai mică decât cea din iunie. AGERPRES/ (AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Disponibilizări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi alte instituţii publice Un număr de 65 din cei circa 240 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea vor fi disponibilizaţi începând de luna viitoare, fără a putea primi plăţi compensatorii, şi alte instituţii ale statului anunţând deja disponibilizări.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Olt: Disponibilizări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă; circa 50 de angajaţi vor pleca până în august Aproximativ 50 de angajaţi din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt vor fi disponibilizaţi până la începutul lunii august, primii urmând să fie angajaţii cu contracte pe durată determinată.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.