Cele mai citite
 


Două decese legate de gripa porcină în Israel
joi, 13 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Tel Aviv, 13 aug /Agerpres/ - Două persoane care sufereau de gripă porcină au murit joi în Israel, ridicând la şapte numărul deceselor provocate de contaminarea cu virusul A/H1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Tel Aviv, citat de AFP.

O femeie de 54 de ani care suferea de cancer la colon dar care contractase şi virusul A/H1N1 a murit într-un spital din Tel Aviv.

Tot joi, un bărbat de 40 de ani spitalizat la începutul săptămânii în urma unor probleme renale care au intervenit după contaminarea cu gripă porcină, a murit din cauza unui stop cardiac.

”Deşi în aceste două cazuri nu există o certitudine privind cauzele decesului, am decis să considerăm că acestea sunt legate de virusul A/H1N1”, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii, în Israel au fost înregistrate aproape 2.000 de cazuri de gripă porcină, autorităţile estimând că un sfert din populaţie ar putea fi afectată de răspândirea virusului.

Ministerul intenţionează să cumpere vaccinuri în valoare de 5 milioane de dolari de la societatea franceză Sanofi Pasteur, pentru a vaccina întreaga populaţie împotriva virusului A/H1N1. AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Peste 30 de cazuri de gripă nouă descoperite recent Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în perioada 10-16 august, 31 de noi cazuri de gripă AH1N1 pe teritoriul României, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.