Cele mai citite
 


Vâlcea: Ultimele două magazine care comercializau produse etnobotanice din Râmnicu Vâlcea, închise de CJPC
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a luat decizia de a închide ultimele două magazine care comercializau etnobotanice în Râmnicu Vâlcea, a declarat marţi pentru AGERPRES comisarul şef al instituţiei, Laura Dinţoi.
"În urma controalelor efectuate în seara zilei de 11 august la cei doi operatori economici care comercializează plante etnobotanice în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în urma abaterilor constatate s-au aplicat acestora sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei şi o sancţiune complementară - închiderea unităţilor pe o durată de 12 luni. Motivele care au dus la dispunerea sancţiunilor complementare sunt săvârşirea repetată de către operatorii economici a unor abateri sancţionate de organul de control în decurs de şase luni de la prima constatare, abateri constatate de CJPC Valcea în urma acţiunilor de control", a precizat Dinţoi.
În ultimii ani mai multe instituţii ale statului au încercat să stopeze comercializarea substanţelor etnobotanice în Râmnicu Vâlcea.
Prefectura Vâlcea, în primăvara lui 2010, a luat decizia de a suspenda activitatea acestor magazine, dar fără succes, în doar două luni, acestea revenind pe piaţă.
Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a emis o hotărâre în 2010 de a limita comercializarea substanţelor la mai puţin de un kilometru de unităţile şcolare, dar cu toate acestea în Râmnicu Vâlcea au continuat să funcţioneze două magazine din cinci câte erau iniţial. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Adolescent intoxicat cu plante etnobotanice Consumul de plante etnobotanice a mai făcut o victimă în Râmnicu Vâlcea, un adolescent de 17 de ani, potrivit declaraţiei Simonei Dumitrică, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Plante cu efecte psihotrope, vândute legal în România Focşani, 25 feb /Agerpres/ - Zeci de magazine vând în România combinaţii de plante etnobotanice cu efecte similare drogurilor, transmite corespondentul AGERPRES.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Vâlcea: Comercializarea etnobotanicelor în municipiul Râmnicu Vâlcea a fost interzisă Râmnicu Vâlcea, 14 dec/Agerpres/ - Primăria Râmnicu Vâlcea a interzis marţi prin hotărâre de CL comercializarea etnobotanicelor în tot municipiul.
În judeţul Vâlcea nu mai există magazine de etnobotanice, anunţă IPJ IPJ Vâlcea a remis miercuri un comunicat de presă prin care anunţă că pe raza judeţului nu mai sunt înregistrate societăţi comerciale care să comercializeze produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că sunt produse autorizate potrivit legii.