Cele mai citite
 


Vaslui: Aproximativ 100 de infecţii nosocomiale au fost înregistrate în spitale
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 100 de pacienţi internaţi în prima jumătate a acestui an în spitalele din judeţ au contactat infecţii nosocomiale pe perioada cât au stat internaţi.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, 7 pacienţi au făcut septicemie, 18 s-au îmbolnăvit de infecţii respiratorii, alţi 20 de pacienţi au contactat infecţii respiratorii iar 23 de pacienţi au avut infecţii urinare.
Cele mai multe infecţii nosocmiale s-au înregistrat în secţiile de pediatrie, chirurgie şi ATI.
De vină pentru contactarea streptococilor din timpul spitalizării sunt, susţin epidemiologii, condiţiile igienico-sanitare precare şi sterilizarea necorespunzătoare a instrumentarului.
'Infecţiile interioare din spital sunt, din păcate, în creştere. În primul semestru din 2010 aveam înregistrate 85 de cazuri, iar în perioada similară din acest an sunt deja 92 de cazuri. Secţia de pediatrie rămâne din nefericire una dintre secţiile fruntaşe la astfel de infecţii', a declarat, marţi pentru AGERPRES, Mihaela Vlada, director DSP Vaslui. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.
Vaslui: Zeci de infecţii nosocomiale în spitalele vasluiene Lipsa igienei din unităţile sanitare vasluiene a dus la apariţia a zeci de infecţii nosocomiale, numai în cursul anului trecut fiind raportate aproape 70 de astfel de situaţii.
Vaslui: Infecţii intraspitaliceşti în unităţile sanitare din judeţ Un număr de 58 de infecţii intraspitaliceşti au fost înregistrate, în acest an, în cele şapte spitale din judeţul Vaslui.
Corpul de control al premierului: Suspiciuni că Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat date neadevărate despre infecţiile nosocomiale Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au consemnat în Registrul de infecţii nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 - 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecţie nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările...
Vaslui: Pacienţi infectaţi cu bacteria Klebsiella la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Mai multe cazuri de infecţii cu bacteria Klebsiella multirezistentă au fost raportate în ultimele săptămâni la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad. O parte dintre bolnavi ajung în Secţia de Terapie Intensivă având deja bacteria bacteria respectivă, însă este luată în calcul şi varianta...