Cele mai citite
 


Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui să fie sub controlul Parlamentului /PSD/
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să fie sub controlul Parlamentului, doar în acest fel putându-se elimina controversele şi speculaţiile cu privire la interesele care stau în spatele funcţionării acestei instituţii, declară preşedintele Partidului Social Democrat, copreşedintele Uniunii Social Liberale (USL, opoziţie), Victor Ponta, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
''Uniunea Social Liberală consideră că cea mai buna soluţie în ceea ce priveşte Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar fi trecerea acesteia sub controlul transparent şi democratic al Parlamentului. Doar în acest fel am avea garanţia că orice derapaj şi orice abuz poate fi controlat şi verificat public. Doar în acest fel s-ar elimina controversele şi speculaţiile cu privire la interesele care stau în spatele funcţionării acestei instituţii'', subliniază liderul social democraţilor.
În acelaşi timp, copreşedintele USL felicită UDMR că a reuşit să ''elibereze CNAS de controlul intereselor financiar-mafiote din zona apropiată PDL''.
''Este un prim pas, un pas înainte spre o formă mult mai echilibrată şi europeană de funcţionare pentru această instituţie. În mod normal ar trebui să urmeze impunerea unui management profesionist, care să ajute la eficientizarea activităţii CNAS şi la o relaţie mult mai normală între aceasta şi Ministerul Sănătăţii'', adaugă copreşedintele USL, Victor Ponta, în comunicat.
Victor Ponta consideră că soluţia "obţinută cu forţa" de Uniunea Democrată Maghiară din România /UDMR/, în urma consultărilor cu Partidul Democrat Liberal (PDL), potrivit căreia CNAS să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, este mai bună decât cea dinainte.
Deocamdată, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este institutie publica, autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, potrivit site-ului instituţiei.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Victor Ponta: CNAS ar trebui să fie sub controlul Parlamentului Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să fie sub controlul Parlamentului, doar în acest fel putându-se elimina controversele şi speculaţiile cu privire la interesele care stau în spatele funcţionării acestei instituţii, declară preşedintele PSD, copreşedintele Uniunii Social Liberale...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...