Cele mai citite
 


Comisia Ministerului Sănătăţii a descoperit în cazul de la Târgu Jiu grave deficienţe
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Ministerului Sănătăţii a descoperit în cazul tinerei de 17 ani care a murit la spitalul din Târgu Jiu grave deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea problemelor organizatorice, dar şi medicale, informează un comunicat de presă al MS remis miercuri AGERPRES.
Conform raportului întocmit de către comisia de control, care i-a fost prezentat miercuri ministrului Cseke Attila, pacienta, care s-a internat în spital prin circuitul de admitere a pacienţilor cronici în vederea unei intervenţii chirurgicale programate, a fost insuficient investigată.
Potrivit documentului, pacientei i s-a prescris medicaţie fără a se respecta protocoalele de profilaxie antibiotică perioperatorie, iar testarea la antibiotic nu a fost documentată şi nu a fost respectat protocolul de resuscitare cardio-respiratorie. De altfel, spitalul nu are desemnată o echipă de resuscitare cardio-vasculară, aşa cum prevăd protocoalele şi normele legale aflate în vigoare în domeniu, se explică în raport.
"Unitatea sanitară nu deţine echipament standard pentru resuscitare cardio-pulmonară intraspitalicesc, iar echipamentele de defibrilare de la nivelul secţiei ATI sunt necorespunzătoare, acestea nefiind verificate. Defibrilatorul declarat ca utilizat la caz este deteriorat, neverificat şi nu se regăseşte în contractul de mentenanţă. La data întocmirii raportului nu au fost disponibile rezultatele examinărilor histopatologice şi toxicologice", se arată în raportul comisiei.
Potrivit comunicatului de presă, conducerea Ministerului Sănătăţii a decis transmiterea, de urgenţă, a raportului de control la autoritatea locală, respectiv Consiliul Judeţean Gorj - în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg Jiu - în vederea remedierii deficienţelor şi a dispunerii de sancţiuni administrative.
Raportul va fi transmis şi Colegiului Medicilor din România pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus ca raportul să fie transmis şi la Parchetul Gorj pentru investigarea cazului.
La sfârşitul săptămânii trecute, Cseke Attila a solicitat demararea unui control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Din echipa de verificare au făcut parte medici primari de terapie intensivă şi urgenţă şi reprezentanţi ai direcţiei de control şi audit a Ministerului Sănătăţii.
O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat pe 10 august, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Potrivit afirmaţiilor părinţilor, fata era internată de câteva zile în secţia ORL şi urma să fie operată de polipi şi amigdale. De dimineaţă, tinerei i-a fost făcută o injecţie cu ampicilină, iar în urma acesteia fata a murit. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Gorj spune că e posibil să se ajungă şi la demiteri în cazul decesului tinerei de 17 ani Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, miercuri, că vor fi luate măsuri cu cei implicaţi în cazul fetei de 17 ani moartă în Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu, fiind posibil să se ajungă şi la demiterea actualei conduceri a unităţii sanitare.
Gorj: CA al Spitalului din Târgu-Jiu analizează demisiile directorilor unităţii Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu discută, marţi, într-o şedinţă, eventualitatea acceptării demisiilor managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, şi a directorului medical, Constantin Pălivan, precum şi revocarea din funcţie a directorului medical...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Cseke Attila: Comisa de Control a MS propune desfacerea contractului de muncă a medicilor în cazul copilului decedat la Spitalul din Slatina Comisa de Control a Ministerului Sănătăţii propune desfacerea contractului de muncă a celor doi medici şi sesizarea Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat în urma unei fracturi la Spitalului de Urgenţă Slatina, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.