Cele mai citite
 


Constanţa: Pescăruşi găsiţi morţi pe litoral, suspectaţi de holeră
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o sută de pescăruşi paralizaţi au fost găsiţi pe litoral în ultimele două luni şi au murit chiar dacă li s-au administrat tratamente medicale, veterinarii suspectând că ei ar fi bolnavi de holeră, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Oceanic Club, Răzvan Popescu Mirceni.
''Au pareză la picioare, apoi ea se extinde la aripi. Păsările se deshidratează şi mor în ciuda tratamentelor medicale administrate'', a afirmat reprezentantul organizaţiei neguvernamentale.
Potrivit acestuia, este exclusă posibilitatea ca pescăruşii să fie intoxicaţi, pentru că este vorba doar de pescăruşi dintr-o anumită specie paralizaţi, nu şi de alte păsări, iar ei au fost găsiţi în diferite zone.
Popescu Mirceni a spus că medicii veterinari cu eliminat varianta ca pescăruşii să fie bolnavi de gripă aviară, existând suspiciuni că ar putea fi vorba despre holeră.
''Nu s-a identificat încă agentul patogen. Nu ştim dacă este o bacterie sau un virus'', a afirmat reprezentantul Oceanic Club, menţionând că nu este pusă în pericol populaţia de pescăruşi de pe litoral, care este estimată la minimun 40.000, în condiţiile în care numărul păsărilor paralizate este mic. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Shanghai: Autorităţile susţin că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu Autorităţile chineze au anunţat luni că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu care reprezintă o sursă de apă de băut pentru locuitorii din Shanghai, unde două persoane au murit în urma primelor infecţii la oameni cu o nouă tulpină de gripă aviară, H7N9...
Gripă aviară în China: Situaţie excepţională, detectare dificilă a virusului /OIE/ Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a calificat joi drept 'excepţională' situaţia creată de virusul H7N9 al gripei aviare, care a făcut deja zece morţi în China, deoarece detectarea sa este 'foarte dificilă' la păsări, relatează AFP.
Gripa aviară: Un studiu confirmă pentru prima dată că virusul H7N9 provine de la păsări de curte Un studiu publicat joi în revista britanică de specialitate The Lancet confirmă că virusul H7N9, care a făcut cel puţin 22 de morţi în China, provine de la păsările de curte, însă nu există încă nicio dovadă privind transmiterea virusului de la om la om, relatează AFP.
Gripa aviară continuă să facă victime în Cambodgia O fetiţă de cinci ani a murit de gripă aviară în Cambodgia ridicând la cinci numărul deceselor cauzate de virusul H5N1 în ţara asiatică, se menţionează într-un comunicat comun difuzat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în colaborare cu Ministerul Sănătăţii cambodgian.
Kenya: Cel puţin 10 morţi de holeră în cea mai mare tabără de refugiaţi din lume (ONU) Cel puţin 10 somalezi au murit de holeră şi alţi 1.000 s-au îmbolnăvit în tabăra de refugiaţi Dadaab, cea mai mare din lume, situată în nord-estul Kenyei, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.
Indonezia: Trei morţi în urma gripei aviare de la începutul anului O tânără de 19 ani a decedat de gripă aviară în Indonezia, ridicând la trei numărul deceselor în urma acestei boli de la începutul anului, a anunţat marţi Ministerul indonezian al Sănătăţii, citat de AFP.