Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
''Credem că până la sfârşitul anului va putea fi instalată aparatura RMN. Vor fi finalizate cele cinci săli de operaţie, dotate la standarde europene, astfel încât serviciile în domeniul sănătăţii, la nivelul judeţului, să crească sensibil'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Florin Popescu.
În judeţul Dâmboviţa, există la acest moment un singur aparat RMN, la o clinică particulară din Târgovişte.
De asemenea, Spitalul Judeţean va fi dotat şi cu un aparat tomograf, cel existent fiind în dotarea unităţii medicale din 1998 şi, din cauza uzurii, se defectează foarte des.
O problemă cu care se confruntă conducerea spitalului este lipsa cadrelor medicale specializate care să lucreze cu aceste aparate moderne, astfel că tomograful nu funcţionează acum non stop.
''Tomograful este funcţional de dimineaţă până la ora 14,00 şi după-amiaza în momentul în care este de gardă medicul cu competenţă pe acest aparat. Dintre medicii care lucrează în partea de radiologie, numai unii dintre ei au competenţă pe imagistică în tomograf. Nu este funcţional 24 de ore din 24. Avem nevoie de medici. Am mai atras un medic pe radiologie, dar în continuare avem nevoie'', a precizat, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Lavinia Ionescu.
În acest an, au fost angajaţi la Spitalul Judeţean 10 medici.
Spitalul se află într-un amplu proces de modernizare şi reparaţii, printr-un proiect european POR în valoare de 83,1 milioane de lei. La lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean Târgovişte contribuie şi Consiliul Judeţean cu 8 milioane de lei şi Ministerul Sănătăţii, cu 6 milioane de lei.
La sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a preluat în administrare Spitalul Judeţean Târgovişte şi alte cinci unităţi medicale din judeţ, pe care le-a transformat în secţii ale acestuia.
Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte au devenit secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Medici de la Spitalul AKH din Viena vor opera la Târgovişte Târgovişte, 8 feb /Agerpres/ - Medici de la Spitalul AKH din Viena vor efectua operaţii la Spitalul Judeţean Târgovişte, după ce unitatea medicală dâmboviţeană va fi modernizată şi cinci săli de operaţii vor fi dotate la standarde europene cinci săli de operaţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, ...
Spitalul Judeţean Dâmboviţa, în lucrări de reabilitare şi modernizare Spitalul Judeţean Dâmboviţa se află în proces de modernizare şi reabilitare, fondurile pentru lucrări fiind asigurate în cea mai mare parte printr-un proiect european în valoare de 20 milioane de euro, dar şi de la Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii.
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...