Cele mai citite
 


20 de decese legate de gripa porcină în India şi mii de şcoli închise
joi, 13 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

New Delhi, 13 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor legate de gripa porcină a crescut joi la 20, iar mii de şcoli au fost închise în Mumbai şi în regiunea capitalei financiare şi industriale a ţării, pentru a stopa propagarea virusului, relatează AFP.

Ultimele victime ale virusului A/H1N1 sunt o tânără de 26 de ani din oraşul Bangalore (sud), precum şi un băiat de 11 luni şi o femeie de 75 de ani din Pune (vest), a indicat agenţia Press Trust of India (PTI).

Pune, situat la circa 120 km de Mumbai, este oraşul cel mai afectat de maladie, cu 12 decese deja înregistrate şi mai multe cazuri de contaminare.

În plus, alte două persoane care prezentau simptome de gripă porcină au murit la Mumbai, în timp ce în întreaga ţară s-au raportat aproape 2.000 de cazuri de contaminare, a anunţat la rândul său Ministerul Sănătăţii.

Aceste noi decese intervin în contexul în contextul în care India se pregăteşte pentru un week-end prelungit de sărbătoare, cu prilejul Zilei Independenţei de sâmbătă. De asemenea, Mumbai va organiza duminică parada sa anuală gay.

Guvernul statului Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, a dispus miercuri închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor pentru o săptămână, din cauza temerilor legate de gripa porcină. O măsură similară a fost impusă şi la Pune, unde unităţile şcolare au fost închise anterior în cursul săptămânii.AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţii UE nu recomandă închiderea şcolilor de teama virusului A(H1N1) Bruxelles, 14 aug /Agerpres/ - Experţii UE în materie de sănătate publică spun că nu este nevoie să se amâne deschiderea şcolilor, în septembrie, de teama răspândirii gripei porcine, transmite EUObserver.
Profesorii, elevii şi părinţi, informaţi prentru prevenirea gripei Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, luni, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, o adresă cu privire la Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1, conţinut în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.1094/10.09.2009, informează...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.