Cele mai citite
 


Dolj: Bugetul pentru sănătate al judeţului a fost suplimentat cu aproape 23 milioane lei
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Craiova, 17 aug /Agerpres/ - Bugetul pentru sănătate al judeţului Dolj a fost suplimentat cu suma de 22,597 milioane lei, bani care vor fi folosiţi atât pentru decontarea serviciilor medicale, cât şi a medicamentelor şi echipamentelor medicale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dolj, Dana Gheorghe, suma a fost alocată judeţului Dolj în baza modificării bugetului Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) pe anul 2011, conform Ordonanţei Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat.
Din cei aproape 23 milioane lei, 19,953 milioane lei sunt alocaţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, 619 mii lei - pentru servicii medicale de hemodializă şi dializă peritoneală, 739 mii lei - pentru dispozitive şi echipamente medicale, 312 mii lei - pentru asistenţa medicală pentru specialităţi paraclinice, 62 mii lei - pentru îngrijiri medicale la domiciliu şi 912,88 mii lei - pentru servicii de urgenţă prespitaliceşti şi transport sanitar, din care 868,88 mii lei pentru unităţi publice şi 44 mii lei pentru unităţi private.
Potrivit sursei citate, a fost suplimentată, de asemenea, şi prevederea creditelor de angajament pentru anul 2011 cu suma de 56,461 milioane lei. AGERPRES/(AS-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Dolj: O asistentă medicală de la Penitenciarul Craiova a fost concediată pe motiv că ar fi introdus un telefon în închisoare O asistentă medicală de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă /PRMS/ din Craiova a fost concediată de conducerea unităţii pe motiv că ce ar fi introdus un telefon mobil în închisoare pe care l-ar fi înmânat unui deţinut.
Dolj: CAS va plati o parte dintre datoriile către spitale şi farmacii Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dolj a fost suplimentat cu 50,928 milioane lei, bani cu care se vor achita o parte din datoriile spitalelor din judeţ şi o parte din datoriile către farmacii, în urma modificării bugetului fondului naţional de asigurări de sănătate pe acest an prin rectificarea...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.