Cele mai citite
 


Galaţi: Aparatură de ultimă generaţie la Maternitatea 'Buna Vestire'
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie 'Buna Vestire' din Galaţi a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, investiţiile fiind făcute cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii şi municipalitatea gălăţeană, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul maternităţii, Anamaria Hărăbor.
Potrivit acesteia, Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială, a dotat maternitatea cu mai multe aparate, printre care cele mai importante sunt un analizor de gaze sanguine pentru adulţi şi nou-născuţi şi un laparoscop. 
'Acest analizor poate face rapid multe alte analize de biochimie, fără să mai apelăm la serviciile laboratorului mare şi în acest fel se poate detecta cel mai fidel o suferinţă fetală. Este util pentru neonatologie şi nu numai. În ceea ce priveşte laparoscopul, nu ştiu dacă mai este vreo secţie de ginecologie în judeţ care are chirurgie laparoscopică', a spus Hărăbor.
Pe de altă parte, municipalitatea gălăţeană a dotat unitatea spitalicească cu un aparat de ventilaţie mecanică de ultimă generaţie - al doilea model existent în ţară, un monitor pentru anestezie, necesar şi în intervenţiile laparoscopice, şi un defibrilator. 
'Aceste ultime trei aparate - monitorul, defibrilatorul şi ventilatorul - sunt luate din banii autorităţilor locale şi înseamnă că a crescut gradul de siguranţă pentru paciente în timpul operaţiilor. Dotarea oferită de autoritatea locală se ridică la peste 180.000 de lei', a afirmat Hărăbor.
Managerul maternităţii speră ca prin dotarea cu noile aparate să crească şi gradul spitalului, clasificat la categoria a IV-a.
,,Merităm cel puţin gradul trei, dacă nu chiar doi, fiind singurul spital care operează non stop, în afară de Spitalul Judeţean de Urgenţă', a precizat Hărăbor. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.
Neamţ: Un laparoscop de la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean a fost pus în funcţiune după 5 ani de la achiziţionare Un laparoscop achiziţionat în urmă cu cinci ani, cu fonduri de la Banca Mondială, pentru secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a fost pus în funcţiune abia zilele acestea, a declarat presei, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan.
Maternitatea "Sfântul Pantelimon" a fost inagurată după modernizare Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" a fost inaugurată joi, după ce secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie au fost complet reabilitate şi dotate cu echipamente moderne.
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Galaţi: Premierul a inaugurat Secţia de neonatologie patologică a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan" Premierul Victor Ponta, a inaugurat, joi, la Galaţi, Secţia de neonatologie patologică a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan", secţie refăcută complet printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii, care a presupus o investiţie de 1,2 milioane de euro.
Galaţi: Triplu ultra-triatlon în campania "Prematurii au o şansă"; fondurile, folosite pentru dotarea secţiei de Neonatologie a Maternităţii Galaţi, 8 sep/ Agerpres/- Gălăţeanul Gabriel Drăghici a pornit joi într-un triplu ultra-triatlon, acţiune sportivă caritabilă înscrisă în campania 'Prematurii au o şansă" şi care se va desfăşura în următoarele 72 de ore, timp în care va parcurge 678 de km - înot, cu bicicleta şi prin alergare - prin...