Cele mai citite
 


Australia: Un tribunal permite unui tetraplegic să-şi decidă moartea
vineri, 14 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Perth (Australia), 14 aug /Agerpres/ - Un tribunal australian a autorizat vineri moartea unui tetraplegic care îşi reclama dreptul de a putea decide încetarea alimentării sale, transmite AFP.

Decizia marchează o schimbare judiciară în Australia, unde acordarea de ajutor unui bolnav care dorea să moară era penalizată.

Brightwater Care Group, unde este îngrijit Christian Rossiter, nu va răspunde penal dacă personalul va înceta să-l alimenteze şi să-l hidrateze pe acest tetraplegic în vârstă de 49 de ani, a decis un judecător din Perth. Potrivit acestuia, Rossiter are dreptul de a decide asupra propriului său tratament, iar hrana şi apa „nu-i vor fi administrate împotriva voinţei”.

Judecătorul Wayne Martin a apreciat de asemenea că bolnavul este în deplinătatea facultăţilor sale mentale şi poate decide întreruperea tratamentului.  

Rossiter a explicat că este privat de funcţiunile de bază ale organismului uman şi a cerut să poată pune capăt suferinţelor sale, descriindu-şi existenţa ca un „infern”. AGERPRES/(Maia Găucan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eutanasie: Numărul de cazuri în creştere în Olanda, deputaţii elveţieni resping înăsprirea controalelor Numărul de sinucideri asistate de medici a crescut cu 559 între 2010 şi 2011 în Olanda, a anunţat miercuri Comisia pentru eutanasie, citată de Associated Press. În acelaşi timp, deputaţii elveţieni s-au pronunţat miercuri împotriva unei înăspriri a controalelor cu privire la cazurile de sinucidere asistată...
Emirate: Un medic austriac condamnat pe viaţă pentru uciderea unui pacient Un tribunal din Dubai a condamnat duminică în contumacie la închisoare pe viaţă un medic austriac găsit vinovat de provocarea intenţionată a decesului unui pacient, scrie cotidianul The National, preluat de AFP.
Prima eutanasie a unui deţinut în Belgia Un deţinut belgian grav bolnav şi condamnat la o pedeapsă grea cu închisoarea a obţinut dreptul de a fi eutanasiat, o premieră pentru un deţinut de la legalizarea eutanasiei în această ţară, în urmă cu zece ani, relatează AFP.
Olanda: Servicii de eutanasie la domiciliu În Olanda se preconizează începând de luna viitoare formarea de echipe mobile de eutanasie la domiciliu, la care să poată recurge pacienţii fără speranţă, cărora le-a fost refuzată plecarea voluntară în cealaltă lume de către alte unităţi medicale. Federaţia medicilor olandezi şi-a exprimat deja temerea...
Papa Francisc consideră abandonarea persoanelor în vârstă drept ''o eutanasie mascată'' Papa Francisc a considerat duminică neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă drept ''o eutanasie mascată'', informează Reuters şi AFP.
Celebrul cosmolog britanic Stephen Hawking susţine dreptul la sinucidere asistată Celebrul cosmolog Stephen Hawking a declarat că susţine dreptul oamenilor bolnavi şi aflaţi în stadii terminale de a alege să nu mai sufere şi de a opta astfel pentru sinucidere asistată, conform Reuters.