Cele mai citite
 


Galaţi: Robot de resuscitare unic în ţară, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi este singurul din ţară care, din fonduri proprii, a achiziţionat un dispozitiv de resuscitare mecanic, Lucas 2.
Şeful Ambulanţei Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că robotul de resuscitare este mobil, poate fi luat pe teren la intervenţii şi înlocuieşte un membru al echipajului.
"Dispozitivul face compresii toracice, masaj cardiac, timp de 30 de minute, la victimele care au nevoie de resuscitare, înlocuind astfel un membru al echipajului, care poate face altă manevră. Acest lucru este extrem de important, deoarece şi la Galaţi, ca şi în alte locuri din ţară, serviciul de ambulanţă are lipsă de personal", a spus Polinschi.
Robotul a costat 10.000 de euro şi a fost achiziţionat din fonduri proprii.
Aparatul poate fi dus în spate ca un rucsac, fiind folosit la intervenţii pe teren.
Un dispozitiv similar, dar mult mai vechi, de tip Lucas 1, mai are doar Spitalul de Urgenţă din Capitală.
Ambulanţa gălăţeană a fost primul serviciu din ţară care s-a dotat cu un snowmobil şi primul care a achiziţionat un manechin computerizat pentru pregătire profesională. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Galaţi: Autospeciale noi pentru Serviciul de Ambulanţă Galaţi, 10 ian /Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a fost dotat cu patru autospeciale noi, care înlocuiesc salvările vechi cu norma depăşită, a declarat, joi, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Galaţi: Peste 1.500 de solicitări adresate Ambulanţei în ultimele zece zile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost solicitat de 1.561 de ori - aproximativ 150 de intervenţii zilnice - în ultimele zece zile pe timpul operaţiunilor de deszăpezire şi deblocare a localităţilor afectate de ninsori şi viscol, a anunţat luni şeful serviciului, Mihai Polinschi.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
UPDATE Galaţi: Un bărbat venit din Guineea Ecuatorială, transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti Un bărbat de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.