Cele mai citite
 


Germania îşi va incinera stocurile de vaccin antigripal pentru H1N1
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Germania va incinera în jur de 16 milioane de doze de vaccin antigripal pentru H1N1 neutilizate, au anunţat autorităţile regionale miercuri, în contextul în care s-au cheltuit circa 230 de milioane de euro pentru a face faţă pandemiei anunţate, relatează AFP.
Landul Saxonia-Anhalt (est), care gestionează aceste stocuri pentru toate statele regionale, caută în prezent o societate de tratare a deşeurilor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional al Afacerilor Sociale.

Germania a achiziţionat în total 28 de milioane de doze de vaccin pentru un preţ de 230 de milioane de euro. O parte din aceste stocuri sunt gestionate direct de fiecare regiune şi unele dintre acestea s-au debarasat deja de vaccinurile deţinute, a adăugat sursa citată.

Germania a încercat să vândă o parte din stocuri, dar nicio ţară nu a manifestat interes pentru achiziţionarea lor.

Mai puţin de 10% din populaţia Germaniei a acceptat să se vaccineze din cauza unei mari neîncrederi în acestea. În numeroase alte ţări, populaţia a boicotat programele de vaccinare împotriva gripei H1N1. În plus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat iniţial că ar fi necesară o vaccinare prin două injecţii, deşi în cele din urmă s-a dovedit că o singură doză de vaccin este suficientă.

Apărută în Mexic în martie-aprilie 2009, gripa H1N1 a provocat mare îngrijorare în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Pandemia s-a soldat cu peste 18.000 de morţi în întreaga lume de la apariţia virusului, potrivit OMS.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Israelul va transfera în Fâşia Gaza peste 30.000 doze de vaccin antigripal Autorităţile israeliene vor transfera în Fâşia Gaza cel puţin 30.000 de doze de vaccin împotriva gripei H1N1, după ce şase persoane au decedat din cauza gripei noi, în ultimele cinci zile, a indicat joi un responsabil israelian, citat de AFP.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Turcia donează Kosovo 5.000 de doze de vaccin antigripal Guvernul Turciei a donat Kosovo 5.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), a anunţat joi, la Priştina, ministrul interimar al sănătăţii, Alus Gasi, citat de Tanjug.
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.