Cele mai citite
 


Harghita: Primul congres mondial privind igiena, calitatea şi controlul laptelui
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul Congres mondial al igienei, calităţii şi controlul laptelui 'Galacticus' se desfăşoară, începând de miercuri, în localitatea Lupeni din judeţul Harghita, la eveniment fiind aşteptaţi specialişti din ţară şi din Ungaria.
Reprezentantul comitetului de organizare, dr. Ferenczy Ferenc, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că acest congres este inclus într-un şir de evenimente organizate în cadrul proiectului 'Întâlniri Mondiale de Dezvoltarea Durabilă al Lanţului Alimentar 2010-2011', care a debutat anul trecut în Ungaria.
Dacă în 2010, la Budapesta, s-a discutat despre carne şi întregul lanţ alimentar care o implică, anul 2011 este dedicat laptelui.
Dr. Ferenczy a explicat că, timp de mai multe zile, specialişti din România şi Ungaria vor discuta despre problemele din domeniu, de la creşterea bovinelor până la tehnologii de prelucrare a laptelui, pornind de la conceptul Uniunii Europene potrivit căruia întreg lanţul alimentar de producţie trebuie strict supravegheat.
'Prin acest congres, specialiştii se pot informa despre chestiuni legate de creşterea bovinelor, producerea furajelor, igiena mulsului sau prelucrarea laptelui (...) Este o intenţie promovată să punem la aceeaşi masă toţi reprezentanţii lanţului alimentar, de la producători şi autorităţi până la consumatori, pentru a discuta problemele specifice, iar rezultatul să fie obţinerea unor alimente cât mai sigure', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Ferenczy Ferenc.
La congres, au fost invitaţi medici veterinari, inspectori sanitari, agronomi, comisari pentru protecţia consumatorului, producători de lapte, cadre universitare, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii.
În cadrul evenimentului, vor mai avea loc expoziţii şi degustări de produse, mese tradiţionale rurale, o caravană a brânzeturilor şi al doilea concurs de produse, în cadrul căruia vor fi oferite premiile 'Campion Mondial al Laptelui şi Produselor Lactate', 'Vivat Piaţa Locală', 'Eat local - Think global'.
La finalul congresului era programată inaugurarea celei mai mari statui a lui Iisus din Europa de Est, denumită 'Inima lui Iisus', dar acest eveniment a fost amânat din cauza unor probleme legate de autorizarea lucrărilor. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inspectorii sanitari veterinari verifică probe de alimente pentru E-coli;determinarea de laborator,în minim 4 zile la probele pozitive Echipe de inspectori sanitari veterinari din cadrul DSVSA Argeş şi Dolj vor preleva probe de produse lactate, de carne, dar şi de fructe şi legume care urmează să fie analizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) pentru E-coli, în cadrul anchetei epidemiologice desfăşurată...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Harghita: Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă identificată în caşul comercializat de două stâne Inspectorii sanitari veterinari harghiteni au identificat prezenţa bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă în caşul comercializat de două stâne din judeţ la piaţa din Miercurea Ciuc, fiind dispuse urgent măsuri de dezinfecţie şi de corectare a normelor de igienă.
Comunicat de presă - Direcţia sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, au efectuat în cursul lunii aprilie, acţiuni de control la unităţile care procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală.
ANSVSA: Chifteluţele comercializate în magazinul IKEA din România nu conţin carne de cal Chifteluţele comercializate în magazinul IKEA din România nu conţin carne de cal, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/.
România, invitată de onoare la Forumul Zootehniei Europene de la Clermont-Ferrand (Franţa), în perioada 7-9 octombrie 2015 România va participa, în perioada 7 - 9 octombrie 2015, ca ţară invitată de onoare la ediţia din acest an a Forumului Zootehniei Europene de la Clermont-Ferrand (Franţa), cunoscut sub denumirea de Salonul 'Sommet de l'Elevage', ultima prezenţă a ţării noastre la acest eveniment, cu animale şi genetică...