Cele mai citite
 


Hunor Kelemen:Mai urmează o discuţie cu premierul; suntem pregătiţi cu nominalizarea noului ministru
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul zilei de miercuri, cel târziu joi.
"Există mai multe variante (în cazul CNAS - n.r.). Una dintre variante este de a subordona Casa ministerului şi să fie condusă de un secretar de stat, iar aici este vorba despre o problemă instituţională nu neapărat personală. Problemele personale sunt doar pe locul doi, problemele instituţionale sunt mai importante. Eu simt o deschidere din partea colegilor de la PDL privind trecerea Casei în subordinea ministerului, să fie o responsabilitate unică în ceea ce priveşte politicile publice în sistemul sanitar, responsabilitate politică şi bugetară. Noi suntem pregătiţi cu nominalizarea noului ministru", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR.
Potrivit acestuia, UDMR poate face nominalizarea ministrului Sănătăţii chiar şi în cursul zilei de miercuri, însă acest lucru depinde de "răspunsul" Partidului Democrat Liberal.
"În urma discuţiilor cu premierul eu am simţit, am constatat, o deschidere în ceea ce priveşte propunerea noastră şi s-ar putea ca în cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine să avem şi nominalizarea pentru MS. Mai urmează să avem o discuţie cu premierul şi după aceea urmează nominalizarea", a explicat Kelemen.
La finalul şedinţei de miercuri a Biroului Permanent Naţional al PDL, premierul Emil Boc a afirmat că deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei cu privire la numirea unui nou ministru şi la CNAS trebuie să ţină cont de continuarea reformei în Sănătate şi implementarea unor măsuri prioritare în domeniu.
"Vă asigur că în coaliţie există înţelepciune, maturitate, astfel ca lucrurile să meargă mai departe şi să avem repede un nou ministru al Sănătăţii. Vom avea ministru cât de repede", a afirmat Emil Boc. AGERPRES/(A, AS - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Min.Sănătăţii Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.