Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru cere deblocarea posturilor de la Ambulanţă
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru cere Ministerului Sănătăţii deblocarea posturilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi, arătând că numărul echipajelor care pot interveni a scăzut cu peste 30%, fapt ce pune în pericol viaţa ieşenilor.
'Măsurile pompieristice aplicate în sistemul sanitar blochează şi roţile ambulanţei Iaşi. Pe lângă reducerea bugetului cu 6%, tradusă în termeni reali într-o scădere de 10% din cauza inflaţiei, blocarea posturilor, neplata orelor suplimentare au favorizat exodul personalului medical. S-a ajuns ca numărul de echipaje care asigură asistenţa de urgenţă să fie redus cu peste 30%. Acest lucru va duce la prelungirea timpilor de aşteptare, timpi care pot fi fatali în multe situaţii. Ne putem aştepta ca pacientul să moară la domiciliu înainte de a ajunge ambulanţa. Voi interpela Ministerul Sănătăţii pentru ca această situaţie să fie remediată', a declarat, miercuri, presei, dr. Tudor Ciuhodaru.
Deputatul a afirmat că a iniţiat un proiect legislativ care prevede deblocare posturilor din sistem, în acord cu normele europene.
În prezent, SAJ Iaşi funcţionează cu 491 de angajaţi, din numărul de 515 posturi aprobate, 22 fiind vacante.AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru doreşte înfiinţarea de birouri ale poliţiei comunitare în spitale Iaşi, 29 aug /Agerpres/ - Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită înfiinţarea de birouri ale poliţiei comunitare în instituţiile sanitare, prin această măsură urmărindu-se diminuarea riscului unor agresiuni asupra cadrelor medicale şi garantarea siguranţei celor care lucrează în aceste unităţi.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru susţine în continuare cardul de sănătate, dar plătit de CAS Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine introducerea de urgenţă a cardului naţional de sănătate în care să fie prevăzută opţiunea donării de organe şi eliberarea acestuia gratuit pentru cei care plătesc asigurări de sănătate. Ciuhodaru speră ca susţinerea Ministerului Sănătăţii să nu fie doar ...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...