Cele mai citite
 


Ioan Oltean (PDL): Este posibil să fie numit un ministru interimar al sănătăţii
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, şi-a exprimat speranţa, într-o declaraţie acordată miercuri Agerpres, ca UDMR să propună până pe 19 august o persoană pentru funcţia de ministru la Sănătate, adăugând că este posibil să fie numit un ministru interimar al Sănătăţii.
Întrebat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, dacă este posibil ca portofoliul sănătăţii să fie atribuit unui ministru interimar, Oltean a răspuns: "Sigur că e posibil, dar sper să nu fie nevoie de aşa ceva şi să avem nominalizarea făcută la timp".
"Încă nu s-a făcut propunerea. Vă asigur că vom avea ministru al Sănătăţii în termen constituţional, cu o propunere făcută de UDMR. Deocamdată nu avem o propunere oficială făcută", a mai afirmat Ioan Oltean.
Întrebat dacă din partea organizaţei de Bihor a UDMR va fi propus ministrul Sănătăţii, el a spus că "e posibil".
De asemenea, referitor la solicitarea UDMR de a trece Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate în coordonarea Ministerului Sănătăţii, Ioan Oltean nu a exclus această variantă.
"Sunt posibile multe lucruri, important este să avem o funcţionare corectă a celor două instituţii. Şi acolo trebuie găsită o soluţie care să fie în interesul celor două instituţii şi a reformei în sănătate", a explicat liderul democrat-liberal.
La rândul său, liderul senatorilor UNPR, Şerban Mihăilescu, a declarat că problema numirii unui nou ministru al Sănătăţii "se discută bilateral", între UDMR şi premierul Emil Boc.
UDMR trebuie să propună un nou ministru al sănătăţii până pe 19 august, în termen de 15 zile de la demisia lui Attila Cseke din această funcţie.
Dacă nu va fi făcută o astfel de nominalizare, premierul Boc va fi nevoit să-i propună preşedintelui Traian Băsescu un ministru interimar al Sănătăţii, care va putea ocupa în aceste condiţii funcţia pentru o perioadă de 45 de zile, conform prevederilor constituţionale. AGERPRES/(A, AS, Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Hunor Kelemen: UDMR discută, zilele acestea, cu premierul despre relaţia CNAS-MS şi finanţarea sectorului sanitar UDMR va discuta cu premierul Emil Boc, în zilele imediat următoare, posibilitatea intrării Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care viitorul ministru al Sănătăţii nu va putea rezolva problemele de fond ale sectorului dacă nu se clarifică relaţia...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...