Cele mai citite
 


Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni în coaliţia de guvernământ.
'Am discutat în Coaliţie această problematică(subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii, n.r.) pentru a doua oară. Să clarificăm câteva lucruri. Problema Casei de Sănătate nu se discută de azi, de ieri şi nu este un apanaj al UDMR. În Coaliţie am discutat de mai multe ori, iar în principiu nu a fost nicio problemă contrară. Ministrul Sănătăţii va avea responsabilitatea sistemului sanitar românesc şi atunci ştim care este treaba', a afirmat Borbely.
Oficialul a adăugat că propunerea UDMR este discutată de către partenerii de Coaliţie, iar până joi seară cel târziu ar trebui să primească un răspuns pe această temă.
'Aceasta a fost propunerea noastră, iar dânşii (PDL, n.r.) discută acum. Sperăm să avem un răspuns în cursul acestei zile, cel târziu până mâine seară. Tot până atunci, vom veni şi cu numirea ministrului Sănătăţii', a subliniat vicepreşedintele UDMR, care a menţionat, totodată, că nu au existat tensiuni în Coaliţie pe durata discuţiilor care a vizat noul ministru al Sănătăţii.
Miercuri, premierul Emil Boc a declarat că deciziile care se vor lua în cadrul Coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare în domeniu.
"Principala preocupare a coaliţiei este continuarea reformei în sănătate şi implementarea unor decizii extrem de importante pentru ce înseamnă viitorul sănătăţii din România. Şi aceste priorităţi ar fi în esenţă următoarele: impunerea pachetului minimal de servicii medicale, aplicarea cardului naţional de sănătate, aplicarea fişei electronice, aplicarea prescripţiei electronice, aplicarea fişei electronice a pacientului, impunerea genericelor ca mod general de prescriere a medicamentelor în România", a declarat preşedintele PDL, care a mai precizat că "fără aceste lucruri, orice s-ar face, reforma din sănătate nu va avea beneficii pentru cetăţean, pentru omul de rând din România".
"În acest context discutăm numirea noului ministru al Sănătăţii şi vă asigur că în coaliţie există înţelepciune, maturitate, astfel ca lucrurile să meargă mai departe şi să avem repede un nou ministru al Sănătăţii. Vom avea ministru cât de repede", a afirmat Emil Boc.
Acesta a precizat că problematica legată de CNAS trebuie, la rândul ei, subsumată obiectivului reformei în sănătate.AGERPRES/ (A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Daniel Constantin: Noul ministru al Sănătăţii să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei În fruntea Ministerului Sănătăţii ar trebui să fie numit un ministru care să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei de guvernare şi care să accepte această numire numai în condiţiile în care bugetul va fi unul corespunzător, iar reforma pe care acesta o gândeşte va fi sprijinită,...
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...