Cele mai citite
 


Marton Arpad:Vor mai exista consultări în interiorul PDL şi UDMR;vineri vom avea numele ministrului Sănătăţii
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat că membrii coaliţiei de guvernământ nu au ajuns la nicio concluzie, în şedinţa de miercuri, cu privire la nominalizarea pentru portofoliul Sănătăţii, precizând că vor mai exista consultări pe această temă atât în interiorul Partidului Democrat Liberal, cât şi al Uniunii, urmând ca vineri să se anunţe propunerea pentru funcţia de ministru.
"Nu s-a ajuns la o concluzie (în şedinţa de miercuri a coaliţiei - n.r.). A rămas că se mai discută şi până vineri, în mod evident, se va ajunge atât la nominalizarea unui ministru al Sănătăţii, precum şi la decizia în legătură cu modalităţile, măsurile care se vor lua în domeniul Sănătăţii", a afirmat, pentru AGERPRES, deputatul UDMR.
El a precizat că nu se ştie sigur dacă va mai avea loc, până vineri, o şedinţă "formală" a coaliţiei, dar vor exista cu siguranţă consultări cu privire la situaţia de la Ministerul Sănătăţii.
"În mod evident, se va discuta şi în cadrul PDL-ului, au astăzi BPN-ul şi se va mai discuta şi în cadrul Uniunii. Deci, vor exista consultări. Până vineri vom avea şi numele ministrului şi ce măsuri au fost sau vor fi luate", a completat Marton Arpad.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat pe 4 august demisia din funcţie, urmând să conducă instituţia până pe 19 august, când UDMR trebuie să înainteze premierului un alt nume pentru funcţia respectivă.
Cseke Attila s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat pe acest subiect.
Săptămâna trecută, vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely a afirmat că Uniunea va veni cu o singură nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, dar numai după ce PDL va da un răspuns la solicitarea ca Ministerul Sănătăţii să devină coordonator al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
'Noi, în coaliţie, am discutat, ieri, (luni, 8 august 2011, n.r.) un singur lucru: că actualul ministru al Sănătăţii are un interimat până în 19 august. Până la acea dată, trebuie să clarificăm prima problemă, care e de fond. Nu ţine de ministru, ci de sistem. Noi suntem de părere că nu poate fi un sistem bicefal care să aibă două capete şi să nu aibă ministerul (Sănătăţii - n.r.) un anumit control asupra Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Atunci, am spus următorul lucru: să fie Casa de Sănătate în coordonarea ministerului Sănătăţii şi atunci ministrul îşi asumă răspunderea să rezolve şi acele probleme pe care le considerăm şi noi că sunt de rezolvat', a spus Borbely. AGERPRES/(A, AS - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laszlo Borbely: UDMR a cerut PDL ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze CNAS şi după aceea va veni cu o nominalizare Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a afirmat marţi, că partidul pe care îl reprezintă va veni cu o singură nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, dar numai după ce PDL va da un răspuns la solicitarea ca Ministerul Sănătăţii să devină coordonator al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...