Cele mai citite
 


Peste 300 de hectare vor fi împădurite în 2011
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 300 de hectare de teren vor fi împădurite în acest an, potrivit Mişcării naţională de împădurire 'Plantăm fapte bune în România!', iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let's Do It, Romania!.
Până în prezent au fost realizate plantări pilot în 4 judeţe (Argeş, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş) cu implicarea a 1.230 voluntari, 5 ONG-uri de mediu, 3 Instituţii ale Prefectului, 3 Inspectorate Şcolare Judeţene, 2 Inspectorate Judeţene de Jandarmi, 4 Direcţii Silvice, 7 administraţii publice locale, respectiv 6 companii private.
Pentru a îmbunătăţi calitatea aerului pe care îl respiră copiii din România, care sunt expuşi la un aer de până la două ori mai poluat decât limita maximă admisă de normele din domeniu. mişcarea 'Plantăm fapte bune în România!' anunţă acţiuni de împădurire în 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie si 12 noiembrie. În această toamnă organizatorii 'Plantăm fapte bune' vor porni împăduriri în 6 judeţe (Mureş, Satu Mare, Timiş, Argeş, Ialomiţa şi Vaslui). Apoi, din primăvara anului viitor, mişcarea va fi extinsă şi în celelalte judeţe.
Studii recente efectuate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii au evidenţiat că poluarea atmosferică are un impact negativ asupra mortalităţii infantile datorate infecţiilor respiratorii. În plus, expunerea la poluanţii atmosferici creşte incidenţa infecţiilor respiratorii şi agravează astmul la copil. Un studiu efectuat de Centrul pentru politici durabile 'Ecopolis' arată că în România, în 2009, 633 de copii sub un an au murit din cauza unor boli ale sistemului respirator, în perioada 2004-2009 numărul de decese ajungând la 4.863.
Copiii sunt mult mai vulnerabili decât adulţii la efectele adverse generate de poluarea atmosferică.
Mişcarea Naţională de Împădurire 'Plantăm fapte bune în România' este iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, este programată a se derula în România pe o perioadă de 5 - 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
Proiectul Organizaţiei Salvaţi Copiii - 'Alegeri sănătoase' - poate deveni program naţional Proiectul "Alegeri sănătoase" desfăşurat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog şi Asociaţia ''Şcoala pentru Sănătate'', în Bucureşti şi în alte zece judeţe ale ţării, poate deveni un program la nivel naţional, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie...
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 6.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 3 - 9 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.169 locuri de muncă vacante pentru perioada 3 - 9 februarie, cu 2.208 mai puţine decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.