Cele mai citite
 


PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate
miercuri, 17 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
"Aceste măsuri vizează următoarele lucruri: elaborarea, adoptarea şi implementarea pachetului minimal de servicii medicale, adoptarea taxei clawback pentru ceea ce înseamnă sistemul medical, implementarea cardului naţional de sănătate, a prescripţiei electronice şi fişei electronice a pacientului şi impunerea /medicamentelor/ genericelor ca vot general de avizare a medicamentaţiei în ceea ce priveşte utilizarea lor de către sistemul medical, adică atunci când ai un medicament mai ieftin, dar cu aceeaşi pondere şi conţinut, practic este de preferat să-l cumperi pe cel mai ieftin şi să nu cumperi cel mai scump medicament de pe piaţă", a spus Boc, după şedinţa de guvern de miercuri.
De asemenea, el a menţionat că a convenit cu partenerii de la UDMR ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze activitatea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), însă preşedintele CNAS va rămâne ordonator principal de credite.
Referitor la trecutul ministrului nominalizat, Emil Boc a afirmat că acesta nu a avut nicio responsabilitate într-un caz din anul 2002, când 20 de bebeluşi au murit la Maternitatea Oradea, când Ritli Ladislau era şef al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.
"Am întrebat partenerii de la UDMR despre acest aspect, am fost informat şi am verificat acest aspect. Domnul Ritli şi-a dat demisia în 2002 ca urmare a unor incidente neplăcute şi nefericite, întâmplate la direcţia sanitară pe care o coordona, nu s-a reţinut în sarcina dumnealui niciun fel de responsabilitate penală sau de altă natură care să poată împieta asupra performanţelor sale ulterioare. Faptul că şi acum este director de spital este o dovadă a faptului că nu a avut niciun fel de responsabilitate concretă", a explicat Boc.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru Ministerul Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea UDMR de nominalizare a medicului Ladislau Ritli în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Ritli Ladislau a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătăţii Medicul bihorean Ritli Ladislau (UDMR) a depus, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.