Cele mai citite
 


PNL susţine că PDL tratează în continuare cu cinism şi lipsă de responsabilitate domeniul sănătăţii
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PNL constată că PDL tratează în continuare cu cinism şi lipsă de responsabilitate domeniul sănătăţii, făcând târguri cu partenerii de guvernare pe spatele sistemului sanitar şi aşa precar, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Potrivit comunicatului, Partidul Naţional Liberal consideră că numirea lui Ritli Ladislau în fruntea Ministerului Sănătăţii arată, de fapt, starea la zi a raporturilor dintre UDMR şi PDL.
Sănătatea ajunsese şi ea, în urma demisiei ministrului Cseke Atilla, teritoriul disputelor politice din cadrul coaliţiei de guvernare. În faţa perspectivei numirii unui ministru interimar, UDMR pare să fi cedat rapid, inclusiv în ceea ce priveşte politicile publice în domeniul sănătăţii, se arată în comunicat.
În opinia PNL, reprezentantul UDMR este o persoană care cunoaşte administraţia din sănătate, în mandatul guvernului liberal fiind director al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, însă simpla schimbare a unui ministru, fără a se aloca fondurile necesare sistemului, nu rezolvă absolut nimic.
Potrvit comunicatului, în ceea ce priveşte trecerea Casei Naţionale de Asigurări în coordonarea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă ea pare să reprezinte un pas înainte, nu poate fi o rezolvare eficientă pe termen lung. Mai degrabă, putem interpreta acest anunţ confuz drept o împărţire politică a bugetului ţării. Cum, până în prezent, PDL deţinea controlul feliei mari din caşcaval, acum ia şi UDMR o feliuţă. Cu alte cuvinte, UDMR şi PDL s-au înţeles politic pe banii cetăţenilor români, susţine PNL în comunicat.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind numirea lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii. AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
Bihor: Fostul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, schimbat din funcţia de director medical al Spitalului Municipal Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a anunţat marţi, în conferinţă de presă, că de la 1 august 2013, noul director medical al Spitalului Municipal va fi doctorul cardiolog dl. Florin Maghiar, acesta ocupând locul doctorului Ritli Ladislau, ajuns la limita de vârstă pentru această funcţie.
Preşedintele UDMR Sălaj: Şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii; îl susţinem pe candidatul UDMR Bihor Organizaţiile UDMR din ţară au, până în prezent, şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, candidatul organizaţiei din Bihor a Uniunii, medicul Ritli Ladislau, fiind susţinut şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
Traian Băsescu: Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat de servicii medicale Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...