Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Gorj spune că e posibil să se ajungă şi la demiteri în cazul decesului tinerei de 17 ani
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, miercuri, că vor fi luate măsuri cu cei implicaţi în cazul fetei de 17 ani moartă în Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu, fiind posibil să se ajungă şi la demiterea actualei conduceri a unităţii sanitare.
Potrivit lui Călinoiu, la sediul CJ Gorj nu a ajuns deocamdată raportul comisiei Ministerului Sănătăţii care a anchetat moartea tinerei şi care menţionează că au existat grave deficienţe în gestionarea problemelor organizatorice ale unităţii sanitare, preşedintele Consiliului Judeţean precizând însă că a luat cunoştinţă de cele constatate şi aşteaptă să intre în posesia rezultatelor finale pentru a putea lua măsurile care se impun.
"Raportul va fi analizat pe fiecare capitol în parte, pe fiecare segment al analizei făcute. Se va lăsa şi cu unele demiteri, e obligatoriu să se întâmple acest lucru, deoarece necunoaşterea de către cadrele medicale a procedurii şi protocoalelor de funcţionare în asemenea situaţii înseamnă defect managerial. (...) Deocamdată nu am aceste rezultate, iar din punct de vedere al încălcărilor unor reguli din regulamentul de funcţionare a spitalului vor fi responsabili începând cu managerii. Fiecare manager al fiecărei verigi a spitalului va fi tras la răspundere", a afirmat Călinoiu.
Şeful secţiei ORL a Spitalului din Târgu-Jiu, Gheorghe Stanciu, a precizat că, din punctul său de vedere, nu personalul medical este vinovat de decesul Ralucăi Tulic.
"Nu am primit raportul de la minister, ştiu doar ce ce am văzut la televizor şi am intrat pe site-ul MS şi am văzut ce au dat ei. Consider că noi am făcut ceea ce trebuia. Nu avem niciun protocol despre care se vorbeşte în comunicatul ministerului. Pacientei i s-au făcut investigaţiile, unele dintre ele erau în curs. Medicul Braia, care se ocupa de tânără, nu a efectuat niciun act medical asupra pacientei, doar i-a prescris medicaţia. Tratamentul a fost făcut de asistentă. Nu suntem noi de vină pentru ce s-a întâmplat. Există o necropsie şi nişte cauze ale decesului. Până nu vine rezultatul final al necropsiei de la Bucureşti se face vâlvă degeaba. Subsecretarul de stat Raed Arafat ar trebui să ştie că nu există personal suficient la UPU, că nu există medic de specialitate", a declarat presei, miercuri, presei, Gheorghe Stanciu.
Conform raportului dat publicităţii miercuri, pacientei i s-a prescris medicaţie fără a se respecta protocoalele de profilaxie antibiotică perioperatorie, iar testarea la antibiotic nu a fost documentată şi nu a fost respectat protocolul de resuscitare cardio-respiratorie.
De altfel, spitalul nu are desemnată o echipă de resuscitare cardio-vasculară, aşa cum prevăd protocoalele şi normele legale aflate în vigoare în domeniu, se explică în raport.
"Unitatea sanitară nu deţine echipament standard pentru resuscitare cardio-pulmonară intraspitalicesc, iar echipamentele de defibrilare de la nivelul secţiei ATI sunt necorespunzătoare, acestea nefiind verificate. Defibrilatorul declarat ca utilizat la caz este deteriorat, neverificat şi nu se regăseşte în contractul de mentenanţă. La data întocmirii raportului nu au fost disponibile rezultatele examinărilor histopatologice şi toxicologice", se arată în raportul comisiei.
Tot potrivit comunicatului de presă, conducerea Ministerului Sănătăţii a decis transmiterea, de urgenţă, a raportului de control la autoritatea locală, respectiv Consiliul Judeţean Gorj - în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu - în vederea remedierii deficienţelor şi a dispunerii de sancţiuni administrative.
Raportul va fi transmis şi Colegiului Medicilor din România pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dispus de asemenea ca raportul să fie transmis şi la Parchetul Gorj pentru investigarea cazului.
La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii a solicitat un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Din echipa de verificare au făcut parte medici primari de terapie intensivă şi urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de control şi audit a MS.
Pe 10 august, o tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină. Tot conform afirmaţiilor părinţilor, fata era internată de câteva zile în secţia ORL şi urma să fie operată de polipi şi amigdale. AGERPRES/(AS, A - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Ministerului Sănătăţii a descoperit în cazul de la Târgu Jiu grave deficienţe Comisia Ministerului Sănătăţii a descoperit în cazul tinerei de 17 ani care a murit la spitalul din Târgu Jiu grave deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea problemelor organizatorice, dar şi medicale, informează un comunicat de presă al MS remis miercuri AGERPRES.
Gorj: CA al Spitalului din Târgu-Jiu analizează demisiile directorilor unităţii Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu discută, marţi, într-o şedinţă, eventualitatea acceptării demisiilor managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, şi a directorului medical, Constantin Pălivan, precum şi revocarea din funcţie a directorului medical...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Gorj: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu după ce o tânără internată a murit O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Gorj: Aproximativ 350.000 de lei, investiţi pentru renovarea Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi inaugurată în perioada următoare, după ce a fost modernizată în totalitate, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul interimar al unităţii, Vasile Stănculete.
Gorj: Asistenta şefă de la ATI, reţinută pentru luare de mită şi trafic de influenţă Asistenta şefa a Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a fost reţinută, miercuri, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul angajărilor de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.