Cele mai citite
 


Portugalia: aproape 150 de noi cazuri de gripă A(H1N1) în mai puţin de 24 de ore
vineri, 14 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Lisabona, 14 aug /Agerpres/ - În Portugalia s-au înregistrat, în mai puţin de 24 de ore, aproape 150 de noi cazuri de gripă A(H1N1), ridicând la 884 numărul persoanelor contaminate începând din luna mai, informează un comunicat difuzat joi seara de Ministerul portughez al Sănătăţii, citat de AFP.

Potrivit sursei, este vorba de cel mai mare număr de noi cazuri înregistrate într-o singură zi în Portugalia de la izbucnirea epidemiei de gripă porcină.

Până în prezent, nici un deces legat de noul virus gripal n-a fost semnalat în Portugalia.

''Extinderea contaminării cu noul virus gripal este facilitată în prezent de desfăşurarea unor mari adunări populare şi de mobilitatea lor'', este de părere Ministerul Sănătăţii, precizând că 11 persoane sunt spitalizate în Portugalia ca urmare a contaminării cu virusul A(H1N1). AGERPRES/(Angela Sârbu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Peste 30 de cazuri de gripă nouă descoperite recent Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în perioada 10-16 august, 31 de noi cazuri de gripă AH1N1 pe teritoriul României, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.