Cele mai citite
 


Raportul medical "inexact" şi "rău intenţionat" /avocaţii lui Strauss-Kahn/
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Avocaţii francezi ai lui Dominique Strauss-Kahn au calificat marţi drept "inexact şi rău intenţionat" raportul medical publicat în săptămânalul L'Express în legătură cu Nafissatou Diallo şi au declarat că intenţionează să acţioneze în consecinţă pentru încălcarea prezumţiei de nevinovăţie.
"Aflând despre comunicatul avocaţilor americani ai lui Dominique Strauss-Kahn, constatăm că raportul făcut de L'Express al unei constatări stabilite numai pe baza declaraţiilor făcute de dna Nafissatou Diallo la spital la 14 mai 2011, prezentat greşit ca un raport al unor experţi medicali destinat procedurii americane, pare inexact şi rău intenţionat", au scris ei într-un comunicat pentru AFP.

"Intenţionăm să acţionăm în consecinţă faţă de ceea ce nu pot fi analizate decât imputări defăimătoare încălcând prezumţia de nevinovăţie a lui Dominique Strauss-Kahn", adaugă Frédérique Baulieu şi Henri Leclerc.

Avocaţii din Statele Unite ai lui Strauss-Kahn, William W. Taylor şi Benjamin Brafman, au protestat vehement în timpul zilei după publicarea unor extrase din raportul medical al presupusei victime ce confirmă un viol. Potrivit acestora, "utilizarea de către avocaţii reclamantei a acestui raport medical pentru a confirma sau întări acuzaţiile împotriva dlui Strauss-Kahn este înşelătoare şi necinstită". AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţi americani recomandă depistarea simptomelor de depresie la toţi adulţii din ţară Un grup de experţi independenţi din Statele Unite recomandă, într-un raport, depistarea depresiei la toţi adulţii din ţară şi în special la femeile gravide şi la cele care au născut recent.
Experţi în sănătate sunt de părere că Facebook facilitează sexul ocazional Creşterea numărului de cazuri de boli transmise pe cale sexuală în rândul adolescenţilor poate fi atribuită şi site-urilor de pe reţelele sociale, arată un raport întocmit de experţi în sănătate. Ei sunt de părere că răspândirea acestui tip de boli se explică prin faptul că utilizatorii reţelelor sociale...
VIRUSUL ZIKA Eliberarea de ţânţari modificaţi genetic în natură este considerată prematură Experţi americani consideră că este prematur să elibereze în natură ţânţari modificaţi genetic (OMG) pentru a combate răspândirea paludismului, a virusului Zika şi a altor infecţii transmise de aceste insecte.
Experţi americani recomandă începerea screening-ului pentru cancerul de sân de la vârsta de 50 de ani Femeile care nu au un risc crescut cunoscut de cancer de sân ar trebui să înceapă după vârsta de 50 de ani să facă screening mamografic de două ori pe an până la vârsta de 74 de ani, potrivit unei recomandări finale emise marţi de un grup de lucru influent din SUA, informează xinhuanet.com.
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
SUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus /HPV/ transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP.