Cele mai citite
 


Reuniune a OCI la Istanbul pentru combaterea foametei din Cornul Africii
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia pentru Cooperare Islamică /OCI/ se reuneşte miercuri de urgenţă la Istanbul în scopul combaterii catastrofei care a lovit Cornul Africii, în timp ce Turcia s-a mobilizat pentru a veni în ajutorul victimelor secetei care a lovit această regiune, informează AFP.
Miniştrii de externe din cele 57 de state membre ale organizaţiei, prezidată în prezent de un turc, Ekmeleddin Ihsanoglu, vor discuta în special mijloacele pentru creşterea fondurilor destinate ţărilor lovite de foamete.

Reuniunea a fost organizată la solicitarea Turciei, care s-a mobilizat pentru a veni în ajutorul victimelor.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan va pleca joi spre capitala somaleză. El se va afla vineri în Somalia, la Mogadiscio, şi se va deplasa în unele tabere de refugiaţi, împreună cu soţia şi fiica sa. Erdogan va fi însoţit de ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, şi el însoţit de familie. Aceştia vor asista la distribuirea de ajutor umanitar turc.

Turcia a trimis deja trei aeronave, încărcate cu zeci de tone de alimente şi medicamente pentru somalezi în cursul lunii musulmane a Ramadanului. Turcii sunt foarte sensibili la apelurile pentru donaţii, în timp ce canalele turceşti de televiziune difuzează încontinuu situaţia catastrofală din Africa.

Sensibilitate religioasă, şi mai ales generozitatea turcilor în timpul Ramadanului este spectaculoasă: milioane de euro sunt strânse în fiecare zi cu contribuţia marilor grupuri de presă.

Aceste iniţiative au permis Turciei, principalul reprezentant al lumii musulmane în cadrul NATO, să obţină în perioada 2009-2010 un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Turcia doreşte un nou loc în Consiliul pentru perioada 2015-2016.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
România va ajuta Turcia cu 100 de corturi; 100 de răniţi şi mutilaţi din Libia trataţi în România România va ajuta Turcia cu 100 de corturi, în valoare de 250.000 de lei, iar 100 de răniţi sau mutilaţi din Libia, triaţi în ţara din Africa de medicii români, vor fi trataţi în spitalele din România, a decis joi Executivul, reunit în şedinţă specială
MAE: Turiştii români în Turcia pot beneficia de îngrijiri medicale de urgenţă în unităţile sanitare turceşti Turiştii români în Turcia care necesită îngrijiri medicale de urgenţă pot beneficia, începând din 13 iulie, de tratament medical în unităţile spitaliceşti publice de pe teritoriul acestui stat, a informat, miercuri, un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis AGERPRES.
Caraş-Severin: Donaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa din partea CEZ România Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază, de la începutul acestui an, de aparatură medicală modernă pentru patru dintre secţiile sale. Echipamentul a fost asigurat de Grupul CEZ în România şi îmbunătăţeşte calitatea serviciilor medicale oferite populaţiei din Caraş Severin.
Buzău: Donaţii ale militarilor Diviziei 2 Infanterie "Getica" la o secţie pentru copii a Spitalului Judeţean Militarii Diviziei 2 Infanterie "Getica" au donat joi produse electronice, medicale şi alimente Secţiei Pediatrie a spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Dolj: Prefectura, IJSU şi Crucea Roşie au lansat o campanie de donaţii pentru persoanele sinistrate din Galaţi Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Crucea Roşie au lansat, luni, o campanie de donaţii pentru sprijinirea persoanele grav afectate de inundaţiile din judeţul Dolj.