Cele mai citite
 


Sever Voinescu: Coordonarea Casei înseamnă recunoaşterea rolului de coordonator al ministrului Sănătăţii
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consensul politic la care PDL şi UDMR au ajuns în privinţa relaţiei dintre CNAS şi Ministerul Sănătăţii înseamnă recunoaşterea rolului de coordonator al ministrului Sănătăţii în privinţa implementării politicilor guvernamentale din domeniu, a declarat, miercuri seară, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.
"Această coordonare înseamnă recunoaşterea rolului ministrului Sănătăţii în privinţa coordonării implementării politicilor guvernamentale din domeniu", a declarat Sever Voinescu, precizând că "pe de altă parte, Casa îşi păstrează autonomia instituţională".
"Rămâne în continuare ordonator de credite, şeful Casei rămâne în continuare a fi numit de către primul ministru. Prin urmare, ministrul Sănătăţii este, aşa cum e firesc, cel îndrituit să coordoneze activitatea Casei în ceea ce priveşte implementarea politicilor stabilite de guvern în domeniul sănătăţii. La această precizare s-a ajuns după ce, din păcate, a existat un blocaj în comunicare dintre Casă şi minister în ultima vreme, ceea ce, evident, nu e normal", a mai declarat democrat-liberalul pentru AGERPRES.
Întrebat dacă această coordonare reprezintă o chestiune deja convenită între PDL şi UDMR, Sever Voinescu a spus că "asta înseamnă coordonare''.
''Ceea ce fac acum este să încerc să explic un cuvânt care pare a lua prin surprindere pe mulţi comentatori. Deci totul e clar din punctul meu de vedere, că Ponta nu îl înţelege nu e nicio problemă, Ponta nu înţelege în general", a adăugat Voinescu.
Referindu-se la formula legislativă pe care se va merge pentru aplicarea acestei înţelegeri, Sever Voinescu a spus că "nu e nevoie de un act normativ pentru asta".
"E, de fapt, stabilirea unui rol firesc pe care ministrul trebuie să-l aibă în relaţie cu Casa când e vorba de politicile de reformă în domeniul sănătăţii. Şi lucrul acesta este stipulat în câteva acte normative. Este, dacă vreţi, un acord politic între partenerii din coaliţie pentru activitatea viitoare în domeniul sănătăţii", a subliniat purtătorul de cuvânt al PDL.
Cât priveşte varianta adusă în discuţie la finalul şedinţei BPN al PDL de miercuri, potrivit căreia s-ar putea ajunge la o similaritate între culoarea politică a ministrului Sănătăţii şi cea a zonei din care provine şeful CNAS, Sever Voinescu a spus că "e o variantă de discuţie".
"Nu. Încă odată, nu amestecaţi lucrurile. Sunt fel de fel de discuţii, sunt diferite variante de lucru. În orice caz, ce s-a întâmplat în această seară arată clar că lucrurile sunt deblocate şi partenerii din coaliţie s-au înţeles cu privire la viitorul acestui domeniu", a conchis Sever Voinescu. AGERPRES/(A - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
Sever Voinescu: Soluţia în privinţa relaţiei dintre CNAS şi MS va rezulta în urma finalizării dialogului cu UDMR Poziţia PDL vizavi de relaţia instituţională între CNAS şi ministerul Sănătăţii va fi una rezultată în urma continuării dialogului cu UDMR, a declarat purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, miercuri, la finalul şedinţei BPN al Partidului Democrat Liberal. Voinescu a mai precizat...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Laszlo Borbely: UDMR a cerut PDL ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze CNAS şi după aceea va veni cu o nominalizare Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a afirmat marţi, că partidul pe care îl reprezintă va veni cu o singură nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, dar numai după ce PDL va da un răspuns la solicitarea ca Ministerul Sănătăţii să devină coordonator al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Coaliţie: UDMR mai analizează nominalizările pentru Ministerul Sănătăţii UDMR va mai face o analiză în zilele următoare pentru a face o nominalizare privind funcţia de ministru al Sănătăţii, au declarat lideri ai Coaliţiei, după şedinţa de luni.
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...