Cele mai citite
 


Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
Liderii de sindicat afirmă că cei 225 de salariaţi ai maternităţii vâlcene, acum secţie a Spitalului Judeţean Vâlcea, se consideră nedreptăţiţi pentru faptul că au primit un fond de salarii pe luna iulie redus cu 20% din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), "insuficient muncii prestate".
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Georgeta Sălişte, a declarat miercuri pentru AGERPRES că "sunt unii care suferă după imagine".
"Nu înţeleg despre ce protest este vorba, nu s-au dat încă salariile ca să existe vreun protest. Probabil că sunt unii care nu s-au mai văzut de mult la televizor şi suferă după imagine. Mai întâi discuţi şi, dacă nu ajungi la niciun rezultat, recurgi la protest. Eu îi aştept pe liderii de sindicat la discuţii", a precizat Georgeta Sălişte.
Potrivit directorului CAS Vâlcea, Rodica Mărginean, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a fost, până a fuziona cu SJU Vâlcea, clasificat la categoria a V-a şi implicit fondurile care reveneau acestei unităţi sanitare au fost diminuate la 400.000 de lei.
"Dar necesarul pentru salarii era undeva la 700.000 de lei. Mai mult, după fuziune eu am cerut în repetate rânduri să ne trimită structura organizatorică a noii unităţi. Am somat Consiliul Judeţean să ne trimită şi nouă ca să ştim pe ce baze facem un contract. Nici până acum nu a ajuns. În ceea ce priveşte serviciile pe luna iulie, noi le-am dat un avans de 200.000 de lei", a precizat Mărginean.
Dr. Gheorghe Folea, reprezentat al maternităţii vâlcene în consiliul de administraţie (CA) a declarat pentru AGERPRES că problema ţine de surplusul de personal.
"Noi am aprobat în şedinţă de CA pe luna iulie 86% din ce primeam de la CAS pentru fondul de salarii. Nu ai cum să dai o felie de pâine la 1.000 de oameni. Asta e regula, sunt prea mulţi salariaţi pentru un asemenea fond. Nu ai cum să îi mulţumeşti pe toţi", a menţionat dr. Folea.
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie este cea mai problematică unitate sanitară din judeţ. Acesta moşteneşte o datorie istorică de peste 3 milioane de lei, directorii acestuia reclamând mereu subfinanţarea unităţii respective.
În vara anului 2010, el a fost preluat de Consiliul Judeţean Vâlcea, dar datoriile nu au putut fi stinse, ci, dimpotrivă, acestea au continuat să crească.
Prin hotărâre de guvern, începând cu 1 august, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: Fonduri de peste şapte milioane de lei alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în luna decembrie fonduri pentru plăţi restante de aproximativ şapte milioane de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare...
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.