Cele mai citite
 


Peste 14.000 de noi infectări cu gripa A în Spania
sâmbătă, 15 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 15 aug /Agerpres/ - Ministerul spaniol al Sănătăţii aproximează la peste 14.000 numărul persoanelor infectate cu gripa A numai în ultima săptămână, considerând însă că prezenţa bolii este în continuare redusă - cu o rată de 32 de bolnavi la fiecare 100.000 de locuitori.

 

Autorităţile sanitare spaniole consideră că incidenţa bolii este în continuare scăzută în Spania, şi comparativ cu alte ţări - în Marea Britanie, de exemplu, la sfârşitul lunii august ar urma să se contagieze 100.000 de persoane pe zi. Potrivit informaţiilor oferite de ministrul spaniol al sănătăţii şi politicii sociale, Trinidad Jimenez, periculos ar fi momentul în care infectarea ar înregistra 64 de cazuri la 100.000 de locuitori. Dna Jimenez a atras din nou atenţia că în alţi ani, diagnosticarea cu gripa sezonieră ridica cifra celor infectaţi la 200.000 pe săptămână.

În ciuda acestor declaraţii de asigurare, experţii sunt însă convinşi că numărul celor afectaţi de gripa A va creşte în următoarele săptămâni. Pe de altă parte, secretarul general pentru sănătate, José Martínez Olmos, consideră însă că boala evoluează ”în manieră uşoară”, infecţia se vindecă în câteva zile, iar îmbolnăvirile grave şi decesele nu cresc semnificativ.  

În Spania există în prezent 29 de cazuri grave în secţiile de terapie intensivă, iar numărul deceselor a ajuns la 12 (un spaniol a murit în apele internaţionale, decesul lui fiind anunţat de autorităţile norvegiene).

La reuniunea Comitetului executiv pentru prevenirea, controlul şi urmărirea gripei A, la care participă reprezentanţi ai executivului central, Ministerelor Sănătăţii, Ştiinţei, Afacerilor Externe, Internelor, Dezvoltării, Mediului, Economiei şi Apărării, autorităţile spaniole au anunţat că în zilele următoare laboratoarele specializate vor preda guvernului două milioane de doze de antivirale din cele 5,4 milioane achiziţionate. AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Profesorii, elevii şi părinţi, informaţi prentru prevenirea gripei Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, luni, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, o adresă cu privire la Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1, conţinut în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.1094/10.09.2009, informează...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Închiderea şcolilor, eficientă la începutul epidemiei de gripă H1N1, potrivit OMS Închiderea şcolilor pentru a frâna propagarea gripei H1N1 este eficientă mai ales la începutul epidemiei, înainte ca 1% din populaţie să fie afectată, indică Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat dat publicităţii vineri la Geneva, citat de AFP.
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Virusul A(H1N1) a devenit predominat în lume Geneva /Elveţia/, 29 aug /Agerpres/ - Virusul A(H1N1), care a ucis circa 2.200 de persoane în 177 de ţări, a devenit virusul gripal dominant în lume, depăşind gripa sezonieră, a avertizat - vineri, într-o notă - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, potrivit AFP.