Cele mai citite
 


Victor Ponta: Soluţia obţinută cu forţa de UDMR este mult mai bună decât cea de dinainte
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, consideră că soluţia "obţinută cu forţa" de UDMR, în urma consultărilor cu Partidul Democrat Liberal (PDL), potrivit căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, este mai bună decât cea de dinainte.
"Opţiunea noastră, a USL, era ca această Casă să fie sub coordonarea Parlamentului, dar oricum soluţia obţinută cu forţa de UDMR este o soluţie mult mai bună decât cea de dinainte, în care toţi banii Casei erau furaţi de PDL. Aşa, măcar ştim să-l facem responsabil pe ministrul Sănătăţii dacă se întâmplă ceva rău", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul PSD.
Referindu-se la propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Ponta a spus că nu-l cunoaşte pe Ritli Ladislau şi nu poate comenta această desemnare.
UDMR a anunţat, miercuri, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
"După consultările cu Partidul Democrat Liberal, membrii coaliţiei au ajuns la un consens şi anume Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, pentru că în acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu", se mai arată în comunicatul UDMR.
De asemenea, UDMR i-a mulţumit ministrului demisionar Cseke Attila pentru "efortul şi munca depusă" şi şi-a exprimat convingerea că reformele iniţiate de acesta în sistemul sanitar vor fi continuate.
Potrivit UDMR, Ritli Ladislau este "unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea", ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative.
Ritli Ladislau s-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie.
El a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.
Ritli Ladislau este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat pe 4 august demisia din funcţie. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat pe marginea acestui subiect.AGERPRES/(A/AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Victor Ponta: CNAS ar trebui să fie sub controlul Parlamentului Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să fie sub controlul Parlamentului, doar în acest fel putându-se elimina controversele şi speculaţiile cu privire la interesele care stau în spatele funcţionării acestei instituţii, declară preşedintele PSD, copreşedintele Uniunii Social Liberale...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Preşedintele UDMR Sălaj: Şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii; îl susţinem pe candidatul UDMR Bihor Organizaţiile UDMR din ţară au, până în prezent, şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, candidatul organizaţiei din Bihor a Uniunii, medicul Ritli Ladislau, fiind susţinut şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...