Cele mai citite
 


Aromaterapie in calatorie
joi, 18 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Altfel de medicina
 

 

 
Nu degeaba se numeste aroma + terapie! Astazi, iti explicam cum te poti folosi de aromaterapie pentru a trata diversele probleme care pot aparea pe parcursul unei calatorii: de la jet lag (atunci cand calatorim pe distante mari de la est la vest sau invers, intervine o stare determinata de dereglarea ritmului biologic al corpului, numita jet lag) pana la cunoscuta indigestie.

 

 

Iata care sunt cele cinci probleme principale intervenite in calatorii, dar si solutiile acestora:
 
·         Jet Lag – Solutii pot fi menta sau uleiul esential delavanda (se inhaleaza/miroase inainte de calatorie si in timpul zborului, mersului.)
·         Stress – Ai intrat in panica? Atunci ai nevoie de uleiul de Ylang ylang. Acesta este un ulei esential ,,euforic” care scade pulsul crescut mult prea brusc si amelioreaza nervozitatea, tensiunea si frica. Pune doua sau trei picaturi de ulei pe un servetel, iar apoi tine-l sub nas, inhaland aroma pana simti ca iti revii.
·         Somn – Sa adormi intr-un loc strain nu e usor. Pentru a linisti mintea si a pregati corpul pentru culcare, iti recomandam un truc ayurvedic: maseaza picioarele cu ulei de susan tinut in prealabil la cald.
·         Energie – Pentru a putea incepe ziua in forta, ai nevoie de un stimulent puternic. Incearca o combinatie de lemongrass (gasesti la Metro) si rozmarin. Mirosul este suficient pentru a-ti face plinul cu energie.
·         Digestia – Uleiul esential de ghimbir sau de chimen aplicat direct pe zona abdominala face minuni in acest caz!

 

Articol preluat de pe www.desprespa.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suplimente utile în perioadele stresante Sănătatea, se caracterizează printr-o bunăstare fizică, mintală şi socială care nu constă doar în absenţa bolii sau a infirmităţii.
Panică în Coreea de Sud pe fondul multiplicării cazurilor de contagiere cu coronavirusul MERS Focarul de infecţie cu virusul MERS (Middle East Respiratory Syndrome) a forţat Banca Centrală din Coreea de Sud să taie joi ratele dobânzilor după ce autorităţile au raportat 14 noi cazuri, potrivit Reuters şi DPA.
Macedonia: Scene de panică după mai multe cutremure O succesiune de cutremure a provocat scene de panică duminică la Skopje, scoţând în stradă locuitorii acestui oraş distrus de un seism în 1963, transmite un corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.
Frica Europei de alimente organice: este iradierea o soluţie? Verzii germani şi omologii lor din Uniunea Europeană au luptat mult timp pentru a obţine progrese ştiinţifice în producerea şi protejarea alimentelor. După ce un producător de condimente din Stuttgart a folosit prima iradiere în scop comercial din lume, în 1957, Germania de Vest a interzis această practică...
CMR se delimitează de afirmaţiile privind presupuse etiologii ale SHU; nu fac decât să creeze panică Colegiul Medicilor din România se delimitează de afirmaţiile apărute în mediile de informare şi pe reţele virtuale în legătură cu presupuse etiologii ale sindromului hemolitic-uremic şi consideră că acestea nu fac decât să creeze panică şi neîncredere în profesionişti şi instituţii.
Atacul de panică „Simt că nu mai am aer!” ... „Nu pot să respir!” ... „Parcă am un nod în gât!” ... Şi multe altele sunt plângerile venite din partea persoanelor care vin în psihoterapie acuzând diverse forme de atacuri de panică. Cu toate că atacurile de panică se întind pe durata a numai câteva minute, totusi...