Cele mai citite
 


Angajaţii lăudaţi de şefi se îmbolnăvesc mai rar
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lauda şi recunoaşterea calităţilor profesionale la locul de muncă au un efect pozitiv asupra angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Casa de asigurări de sănătate AOK /Allgemeine Ortskrankenkasse, cea mai mare casa de asigurări de acest tip din Germania/. În pofida acestui lucru, realitatea este alta, iar şefii sunt destul de 'zgârciţi' cu laudele, informează Die Welt.
'Angajaţii ar dori mai multă atenţie şi laude din partea conducerii, pentru o activitate profesională bine realizată, însă mulţi şefi nu procedează astfel', afirmă directorul AOK, Helmut Platzer.

Potrivit studiului AOK, 54 la sută dintre angajaţii germani au declarat că sunt lăudaţi rar sau chiar niciodată la locul de muncă, iar 41,5% au afirmat că de opinia lor nu se ţine cont de către colegii cu funcţii înalte în luarea unor decizii importante. În acelaşi timp, peste o treime dintre cei intervievaţi /35,5%/ sunt convinşi că, dacă şefii ar acorda mai multă atenţie şi timp angajaţilor, acest lucru ar avea un efect pozitiv asupra stării lor de sănătate.

În acelaşi timp, după cum a relevat acelaşi studiu, inclusiv personalul de conducere resimte o presiune legată de volumul mare de muncă şi de lipsa de timp. De asemenea, persoanele aflate în funcţii de conducere în Germania îşi iau concediu medical în medie doar 4,8 zile pe an, fiind nevoiţi să vină la muncă şi în zilele când se simt rău.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.