Cele mai citite
 


Constanţa: Bătrână din Techirghiol, infectată cu virusul West Nile
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un caz de neuroinfecţie cu virusul West Nile a fost confirmat, joi, la o femeie de 74 de ani, din Techirghiol, iar în prezent bătrâna este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, sub tratament de specialitate, cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat că este primul caz de acest gen înregistrat în 2011 în judeţ, menţionând totodată că le-a solicitat reprezentanţilor primăriei şi sanatoriului balnear de la Techirghiol să efectueze dezinsecţii, iar unităţilor medicale să monitorizeze fiecare caz de febră în care nu se cunoaşte cauza producerii bolii.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii DJSP pe site-ul instituţiei, virusul West Nile este răspândit prin înţepăturile ţânţarilor infectaţi care sunt purtători şi care se infectează la rândul lor când se hrănesc din păsări infectate. Ţânţarii infectaţi pot transmite virusul la oameni sau animale prin înţepătură sau muşcătură, iar manifestările bolii sunt diferite.
''Aproximativ 80% din persoanele infectate cu virus West Nile nu prezintă niciun fel de manifestări. Unele persoane, până la 20% dintre cei infectaţi, pot prezenta o formă uşoară de infecţie manifestată prin febră, dureri de cap, dureri de corp, greaţă, vomă şi uneori creşterea în volum a ganglionilor limfatici şi erupţie cutanată pe faţa anterioară şi posterioară a toracelui şi abdomenului. Un procent mic de persoane, aproximativ 1 din 150 de persoane infectate, pot dezvolta forma severă a bolii, de fapt o meningo-encefalită, manifestată prin febră ridicată, dureri de cap, dezorientare, comă, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, pierderea sensibilităţii şi paralizie, simptomatologie ce poate persista, iar afectarea neurologică poate lăsa sechele'', au informat specialiştii. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: 14 copii de la Sanatoriul Techirghiol, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară Un număr de 14 copii de la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol au început să se simtă rău, sâmbătă dimineaţă, şi se presupune că ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară.
Dolj: Au fost confirmate trei cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West Nile Craiova, 26 aug /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost depistate şi confirmate trei cazuri de infecţie neuroinvazivă cu virusul West Nile, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar.
Iaşi: Primul caz înregistrat în acest an de meningită cu virusul West Nile La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi este internată o femeie pentru care s-a confirmat diagnosticul de meningită cu virusul West Nile.
Dolj: Femeia de 59 de ani infectată cu West Nile prezintă evoluţie favorabilă Cazul din Dolj de neuroinfecţie cu virusul West Nile este al unei femei de 59 de ani din Craiova care în urmă cu 10 zile fusese internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova, cu diagnosticul de internare meningită acută cu Lichid Cefalo-Rahidian (LCR) clar, însă pacienta a fost...
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.