Cele mai citite
 


Cseke Attila: Pentru situaţii de urgenţă trebuie să se apeleze 112
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a declarat joi, în legătură cu cazul de la Codlea, că este recomandat să se respecte procedurile şi să se apeleze 112 atunci când este vorba despre un caz grav.
"În cazul de la Codlea nu s-a apelat la 112, ci s-a transportat pacientul cu o maşină personală la locaţia vechiului spital şi abia după aceea s-a apelat la 112", a spus Cseke Attila.
Referindu-se la faptul că spitalul din Codlea a câştigat în instanţă şi poate rămâne în funcţiune, fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că toate procesele care nu s-au judecat în judeţele unde se află unităţile sanitare respective au fost câştigate de Guvern şi Ministerul Sănătăţii. În cazul Codlea procesul s-a desfăşurat în judeţul Braşov, a reliefat Cseke Attila.
Un bărbat a murit la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Braşov, joi, după ce miercuri seara a ajuns, în jurul orei 22,00, la Spitalul Municipal Codlea, care a fost închis însă la 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, Erwin Albu, consilier local.
Bărbatul a ajuns în faţa Spitalului din Codlea în speranţa că cineva îi va da un ajutor, însă aici mai funcţionează doar un serviciu de urgenţă, între orele 8,00 şi 20,00, cu ajutorul donaţiilor şi sponsorizărilor. S-a încercat resuscitarea pe trotuarul din faţa spitalului de către persoanele aflate în zonă, iar între timp a fost chemată o ambulanţă de la Braşov.
Starea victimei s-a agravat, cu toate că ambulanţa a încercat resuscitarea acestuia câteva zeci de minute, după care a fost dus la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă unde nu a mai putut fi salvat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu, Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Braşov: Dispecerat integrat Ambulanţă-ISU inaugurat sâmbătă de Raed Arafat Braşov, 30 mar /Agerpres/- Ministrul secretar de stat Raed Arafat a inaugurat, sâmbătă, la Braşov, dispeceratul integrat Serviciul de Ambulanţă Braşov-ISU, care va funcţiona în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.