Cele mai citite
 


Federaţia 'Solidaritatea Naţională' solicită trecerea CNAS în subordinea Parlamentului
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia 'Solidaritatea Naţională' (FSN) a anunţat joi, printr-un comunicat, că se opune oricărei încercări de naţionalizare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), solicitând trecerea acestei instituţii în subordinea Parlamentului, pentru a putea beneficia de o mai mare autonomie faţă de Executiv.
"După ce a părut un gest de demnitate, menit să indice gravele probleme financiare cu care se confruntă sistemul sanitar, demisia fostului ministru al Sănătăţii tinde acum să se dovedească a fi o simplă bătălie politică pentru monopolul banilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În condiţiile în care Casa va trece sub controlul viitorului ministru, riscăm să asistăm la o dublă naţionalizare a unor bunuri obşteşti. Un astfel de gest ar face inutile toate măsurile de reformă şi de pseudo-reformă luate în timpul fostului ministru, anulând esenţa descentralizării", a declarat, potrivit comunicatului citat, Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Naţională'.
El a subliniat că interesele pentru sănătatea naţiunii trebuie separate de alte tipuri de interese, individuale sau sociale.
"Sănătatea nu mai poate fi obiectul negocierilor dintre diferitele partide politice, veşnic sacrificată în interesul personal al politicienilor. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să beneficieze de mai multă autonomie faţă de Executiv, iar în acest sens credem că este oportună trecerea ei în subordinea Parlamentului. La conducerea Casei ar urma să se afle un consiliu de administraţie cu o componenţă tripartită, care să asigure corecta reprezentare a asiguraţilor", a explicat preşedintele FSN. AGERPRES/(AS - Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS /liderul PSD/ Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia Partidului Democrat Liberal din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Ponta consideră că noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că, din punctul său de vedere, noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia PDL din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei.