Cele mai citite
 


Giurgiu: Cea mai în vârstă persoană cu HIV-SIDA din judeţ are 70 de ani
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai bătrân pacient infectat cu virusul HIV -SIDA din judeţul Giurgiu are 70 de ani, iar cel mai tânăr are vârsta de 16 ani, numărul persoanelor depistate cu acest virus în ultimii ani în judeţ fiind foarte mic.
'Numărul de persoane infectate cu virusul HIV- SIDA în ultimii 15 ani şi depistate în judeţul Giurgiu este foarte mic la nivelul judeţului fiind de maxim 15, cel mai tânăr pacient este în vârstă de 16 ani şi cel mai în vârstă este o doamnă de 70 de ani descoperită într-o comună din judeţ', a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Paul Marinescu.
El spune că în ultimii ani în judeţul Giurgiu, persoanele seropozitive au avut parte de o grijă deosebită din partea autorităţilor şi medicilor specialişti astfel încât niciunul dintre cei 12 copii născuţi din mame seropozitive nu are virusul HIV.
'Cei aproximativ 12 copii născuţi în ultimii ani în judeţ din mame seropozitive sunt seronegativi ca urmare a terapiei aplicate corect mamelor pe timpul sarcinii şi procedurilor specifice la naştere', a completat Paul Marinescu.
La nivelul judeţului sunt în evidenţă 280 de persoane care vin aproape cu regularitate la tratament, iar autorităţile susţin că banii pentru tratamente au fost asiguraţi în permanenţă. AGERPRES/(A - Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Un copil născut cu HIV, vindecat prin administrarea unui amestec de antiretrovirale Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naştere, conform publicaţiei...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Giurgiu: Jandarmii au oferit cadouri copiilor infectaţi cu virusul HIV Un număr de 125 de copii şi adolescenţi din judeţul Giurgiu care fac parte din două asociaţii înfiinţate pentru cei infectaţi cu virusul HIV, au primit miercuri cadouri de Crăciun din partea jandarmilor giurgiuveni.
SIDA: Antiretroviralele reduc riscul de infecţie în rândul homosexualilor Combinaţia dintre două medicamente antiretrovirale cu administrare orală reduce cu până la 44% riscul de infecţie cu virusul HIV, virus ce provoacă SIDA, în rândul bărbaţilor homosexuali, conform rezultatelor unui studiu clinic desfăşurat în şase ţări şi publicat marţi în SUA, transmite AFP.