Cele mai citite
 


Giurgiu: Seminar al UNOPA privind importanţa continuării tratamentului la bolnavii cu HIV
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 50 de pacienţi cu HIV Sida au participat joi, la sediul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu la un dialog deschis cu medici, psihologi şi reprezentanţii unor asociaţii de pacienţi privind importanţa tratamentului pentru creşterea calităţii vieţii persoanelor seropozitive.
"Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV Sida (UNOPA) continuă proiectul "Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă!", inaugurat în decembrie 2009, proiect care are ca scop facilitarea comunicării dintre pacienţii seropozitivi, medici, psihologi şi asociaţii de profil, astfel încât cea de-a VII-a întâlnire cu pacienţii seropozitivi din cadrul acestui proiect are loc astăzi la Giurgiu", a declarat joi, la sediul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu, directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre.
El a completat faptul că terapia medicamentoasă oferă persoanelor care trăiesc cu HIV Sida şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi. Psihologii prezenţi la această întâlnire au recunoscut faptul că atunci când ai de luat şi câte zece pastile pe zi timp de mai mulţi ani poţi ceda psihic, poţi avea momente de descurajare şi să nu mai găsesşti motivaţia de a face acest lucru, iar rolul medicilor şi al psihologilor este acela de a căuta şi găsi resurse în fiecare persoană afectată de această boală de a găsi elemente care să ducă la creşterea speranţei de viaţă.
Specialiştii prezenţi la întâlnire au spus că la Giurgiu nu au existat în ultimii ani situaţii de întrerupere a tratamentului pentru HIV Sida, fondurile alocate pentru acest lucru fiind întotdeauna suficiente. AGERPRES/( A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Giurgiu: Primarul şi autorităţile judeţene au înălţat lampioane pentru copiii seropozitivi Un număr de 60 de lampioane au fost înălţate către cer, joi seara, la Giurgiu de primarul Nicolae Barbu, administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu şi reprezentanţii "Asociaţiei Viaţă şi Speranţă" pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA.
Giurgiu: Tratamentul pentru persoanele cu HIV-SIDA, asigurat fără întrerupere Giurgiu, 14 mai /Agerpres/ - Judeţul Giurgiu este printre singurele judeţe din ţară unde nu au existat întreruperi în acordarea tratamentelor pentru bolnavii de SIDA în ultimul an, iar reprezentanţii Asociaţiei Viaţă şi Speranţă Giurgiu şi ai Clinicii de Zi cred că acest lucru este urmare a preocupării...
Giurgiu: Cea mai în vârstă persoană cu HIV-SIDA din judeţ are 70 de ani Cel mai bătrân pacient infectat cu virusul HIV -SIDA din judeţul Giurgiu are 70 de ani, iar cel mai tânăr are vârsta de 16 ani, numărul persoanelor depistate cu acest virus în ultimii ani în judeţ fiind foarte mic.
Giurgiu: Fundă umană în memoria victimelor HIV/SIDA Un număr de 150 de elevi şi liceeni din municipiul Giurgiu îmbrăcaţi cu pelerine roşii au format joi o fundă umană pe platoul din faţa Teatrului Valah Giurgiu pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.
Giurgiu: Patru tineri decedaţi din cauza HIV/SIDA în acest an Patru tineri cu vârste de până la 23 de ani infectaţi cu HIV au decedat în acest an în judeţul Giurgiu din cauza complicaţiilor bolii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta Asociaţiei Viaţă şi Speranţă Giurgiu, Marinela Mola, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA - 1 decembrie...