Cele mai citite
 


Medicii sunt cei mai înrăiţi fumători în Rusia
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale fumează cel mai mult dintre toate categoriile sociale în Rusia, a recunoscut medicul sanitar-şef Ghennadi Onişcenko, într-un interviu apărut în ediţia de joi a cotidianului popular Komsomolskaia Pravda.
'Îmi pare nespus de rău şi îmi torn cenuşa-n cap: cei mai înrăiţi fumători dintre toţi ruşi sunt medicii. Este o ruşine, o ruşine naţională' - şi-a exprimat dezaprobarea Onişcenko faţă de acest viciu al breslei sale.

Tot o ruşine naţională sunt, potrivit acestuia, reglementările tehnice privind produsele de tutun adoptate în Rusia, în urma lobby-ului 'deşănţat şi fără nicio limită' din partea companiilor internaţionale din domeniu.

'Rusia s-a transformat într-un spaţiu fără nicio regulă, unde se produc 400 miliarde de ţigări pe an' - a indicat Ghennadi Onişcenko, şeful Rospotrebnadzor (Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei consumatorului).

Ministerul rus al Sănătăţii a elaborat cu câteva zile în urmă un proiect de lege potrivit căruia în anii următori vor fi instituite restricţii la fumat în locurile publice, transportul în comun, cafenele, localuri de noapte, precum şi la vânzarea şi publicitatea la ţigări. În acest sens, autorităţile ruse intenţionează să crească şi accizele la produse de tutun, mai adaugă publicaţia menţionată.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Senat: Legea privind combaterea efectelor consumului produselor de tutun, modificată în Comisia juridică Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, introducând şi amendamente care se referă la definirea spaţiului închis în care nu se poate fuma şi la posibilitatea...
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
19 din 20 de cazuri de cancer bronhopulmonar sunt fumători Tema aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Mondială Antifumat este 'Marketingul industriei de tutun pune în pericol femeile'.
Autorităţile locale şi instituţiile publice s-au pregătit pentru aplicarea legii antifumat - grupaj I În instituţiile publice locale s-au luat deja măsuri pentru aplicarea din 16 martie a legii antifumat, fiind amenajate spaţii destinate fumătorilor în afara sediilor instituţiilor, iar autorităţile cu rol în implementarea legii s-au pregătit pentru efectuarea de controale în localurile publice.
Florin Mihălţan: Copiii cu fumători în casă prezintă un risc cu 31% mai mare de a avea astm Copiii care stau în case în care se fumează au un risc de apariţie a astmului cu 31% mai mare decât cei care nu sunt expuşi fumului de ţigară, a afirmat joi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, într-o conferinţă de presă.