Cele mai citite
 


Neamţ: Cazul de la Codlea este o crimă cu premeditare a Ministerului Sănătăţii, susţine deputatul Tudor Ciuhodaru
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cazul de la Codlea, în care un pacient a murit în faţa unui spital închis în urma reformei din sănătate este o crimă cu premeditare a Ministerului Sănătăţii, a declarat, joi, la Piatra Neamţ, doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat al Partidului Conservator.
'Este o crimă cu premeditare făcută de Ministerul Sănătăţii. Este o moarte dintre cele 60 de mii de morţi anuale care pot fi prevenite', a declarat Tudor Ciuhodaru.
Parlamentarul a adăugat că sistemul sanitar ar putea dispărea în următorii cinci ani dacă nu va fi depolitizat.
'Dacă nu depolitizăm sistemul sanitar vom constata că în 5 ani nu va mai avea cine să lucreze în sistemul sanitar. Pe strategia actuală, până în 2014 nu vor mai putea fi angajaţi medici. Sistemul sanitar va dispărea complet în această ţară', a declarat Tudor Ciuhodaru.
Referitor la demisia ministrului Atilla Cseke, parlamentarul conservator a adăugat că sistemul sanitar a oferit în fiecare zi cel puţin un motiv ca fostul ministru al sănătăţii să demisioneze.
'A fost cazul Giuleşti, a fost câte un motiv în fiecare zi ca ministrul să îşi dea demisia. Dacă mi s-ar propune să fiu ministru aş cere mai întâi aprobarea legilor din domeniu care sunt în Parlament: 5 la sută din PIB, deblocarea posturilor din sănătate, reducerea TVA la medicamente la 5 la sută, iar medicina primară să fie prioritate naţională', a adăugat Tudor Ciuhodaru.
Prezent şi el la conferinţa de presă, Daniel Constantin, preşedintele PC a declarat că numirea noului ministru al Sănătăţii nu rezolvă problemele domeniului sanitar.
'Prin această numire, UDMR a ratat ocazia de a duce la bun sfârşit gestului lui Atilla Cseke. Fără să suplimentăm bugetul de sănătate, gestul lui Ceske rămâne fără însemnătate, iar lupta pentru fondul de sănătate între PDL şi UDMR i-a decredibilizat în faţa alegătorilor', a declarat Daniel Constantin.
Preşedintele PC a fost prezent, alături de deputatul Tudor Ciuhodaru în Neamţ pentru a-l susţine pe Liviu Harbuz, candidatul USL pentru alegerile parlamentare parţiale din colegiul 6 deputaţi, programate pentru 21 august. AGERPRES/(A - Gabriel Apetrii) - FOTO PE FLUX
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Preşedintele CJ Neamţ nu este de acord cu trecerea spitalului judeţean în subordinea Ministerului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, nu este de acord cu propunerea ministrului Sănătăţii de a trece spitalele judeţene din subordinea autorităţilor locale în cea a ministerului.
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
Eugen Nicolăescu: MS continuă demersurile cu privire la reforma sistemului sanitar Ministerul Sănătăţii va continua acţiunile şi demersurile cu privire la reforma sistemului sanitar, a declarat marţi într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu, invitându-i la dialog pe membrii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul sanitar care anunţau săptămâna trecută proteste.
Daniel Constantin: Noul ministru al Sănătăţii să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei În fruntea Ministerului Sănătăţii ar trebui să fie numit un ministru care să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei de guvernare şi care să accepte această numire numai în condiţiile în care bugetul va fi unul corespunzător, iar reforma pe care acesta o gândeşte va fi sprijinită,...
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru cere deblocarea posturilor de la Ambulanţă Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru cere Ministerului Sănătăţii deblocarea posturilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi, arătând că numărul echipajelor care pot interveni a scăzut cu peste 30%, fapt ce pune în pericol viaţa ieşenilor.