Cele mai citite
 


Spania: moartea unei femei însărcinate în urma gripei A, al 11-lea deces
sâmbătă, 15 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 15 aug /Agerpres/ - O femeie însărcinată a decedat la Castellon, în estul Spaniei, "ca urmare a unor complicaţii legate de gripa porcină", devenind al 11-lea caz mortal provocat în această ţară de virusul A /H1N1/, a anunţat vineri Ministerul spaniol al Sănătăţii, citat de AFP. 

Autorităţile sanitare regionale au informat Ministerul Sănătăţii despre "decesul unei femei însărcinate de 31 de ani ca urmare a unor complicaţii legate de gripa A /H1N1/", a precizat ministerul.

Pacienta era îngrijită la spitalul general din Castellon, potrivit ministerului, care a indicat că "la cererea expresă a familiei, nici o informaţie nu va fi furnizată".

Acest deces ridică la 11 numărul de victime mortale ale gripei porcine în Spania după moartea miercuri a unui bărbat de 30 de ani în marea insulă Gran Canaria, de asemenea ca urmare a unor complicaţii legate de virus.

Potrivit ministrului sănătăţii, Trinidad Jimenez, există în această săptămână 14.391 de noi cazuri de gripă porcină, după 12.270 săptămâna precedentă. Ministrul a subliniat totuşi că rata de 32,89 de persoane contaminate la 100.000 de locuitori este "inferioară celei din alte ţări din împrejurimi" ca Belgia /73 pentru 100.000/, Marea Britanie /48,2 pentru 100.000/ şi Franţa /37 de cazuri pentru 100.000 de locuitori/.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a recomandat acest tip de bilanţ, în număr de cazuri pentru 100.000 de locuitori, mai degrabă decât numărul absolut de persoane atinse. AGERPRES/(Sorin Calciu) 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Peste 30 de cazuri de gripă nouă descoperite recent Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în perioada 10-16 august, 31 de noi cazuri de gripă AH1N1 pe teritoriul României, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.