Cele mai citite
 


Neamţ: Centru pentru persoane vârstnice, inaugurat în prezenţa ministrului Muncii
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul Centru social "Pietricica" destinat persoanelor vârstnice din municipiul Piatra Neamţ a fost inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu.
Investiţia, finalizată cu fonduri de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de la Uniunea Europeană, va oferi cazare, asistenţă socială şi medicală pensionarilor aflaţi în situaţii de dificultate.
Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, le-a mulţumit pentru sprijin miniştrilor Muncii şi Dezvoltării Regionale. "Orice putem face dacă avem finanţările", a spus Gheorghe Ştefan.
"Nu îmi atribui niciun merit. Ne-am dori ca persoanele vârstnice să stea la ele acasă până la sfârşitul vieţii lor, dar din păcate unii ajung în situaţia în care să nu se poată întreţine singuri şi au nevoie de astfel de centre", a declarat Sebastian Lăzăroiu.
Clădirea Centrului social "Pietricica" are o suprafaţă de 3.700 metri pătraţi şi a costat peste 7 milioane de lei. Primăria Piatra Neamţ a cofinanţat proiectul cu aproape 800.000 lei.
Centrul, care va putea găzdui 100 de pensionari, a fost dotat cu aparatură medicală modernă.
Clădirea fostului centru, care are o capacitate pentru 60 de persoane, va fi reabilitată şi transformată în bloc de locuinţe ANL pentru tineri. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru social pentru persoanele cu dizabilităţi, dat în folosinţă Primăria municipiului Baia Mare a inaugurat, marţi, noul centru multifuncţional pentru persoanele cu dizabilităţi, investiţie în valoarea de 2,5 milioane lei, realizată printr-o finanţare europeană.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Neamţ: A fost deschis centrul de permanenţă din cartierul Speranţa Administraţia locală din Piatra Neamţ a inaugurat, vineri, cel de-al patrulea centru de permanenţă din oraş, acesta fiind amenajat în cartierul Speranţa.
Centru ultramodern de recreere şi recuperare în sectorul 2, realizat din fonduri europene Un nou centru de recreere şi recuperare pentru persoanele vârstnice din sectorul 2 va fi inaugurat joi de primarul Neculai Onţanu.
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.