Cele mai citite
 


Ritli Ladislau a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătăţii
vineri, 19 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul bihorean Ritli Ladislau (UDMR) a depus, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.
La ceremonie au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc şi mai mulţi membri ai Cabinetului.
Preşedintele Traian Băsescu i-a spus că şi-ar dori să înţeleagă ceea ce predecesorul său, Cseke Attila, nu a reuşit, şi anume că nu pot fi alocaţi bani sectorului sanitar până când nu se închid "robinetele prin care se scurg bani de la sănătate".
"Vreau să ştiţi că dau o atenţie deosebită evoluţiilor reformei în sistemul de sănătate şi vreau să înţelegeţi ceea ce predecesorul dvs nu a înţeles: că nu se pot da alţi bani la sănătate, până când nu închidem robinetele prin care se scurg bani de la sănătate, dar nu înspre bolnavi, ci spre alte direcţii. Vă doresc mult succes în îndeplinirea mandatului", a spus Băsescu, miercuri seară, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Sănătăţii.
Uniunea Democrată Maghiară din România )UDMR, la guvernare) a înaintat, miercuri, premierului Emil Boc propunerea de numire a lui Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Tot miercuri, preşedintele Băsescu a semnat şi decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Potrivit UDMR, Ritli Ladislau este "unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea" (vestul Romaniei), ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative.
Ritli Ladislau în înlocuieşte la portofoliul Ministerului Sănătăţii pe Cseke Attila, care şi-a anunţat demisia din funcţie pe 4 august, declarându-se nemulţumit de sumele alocate sănătăţii prin rectificarea bugetară. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială.
Băsescu despre demisia lui Cseke: A făcut bine că a plecat; noul ministru a promis că va respecta priorităţile Preşedintele Traian Băsescu a susţinut luni că fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a făcut bine că şi-a dat demisia, adăugând că succesorul său, Ritli Ladislau, a promis, înaintea depunerii jurământului de învestitură, că va respecta priorităţile stabilite în domeniul Sănătăţii împreună cu Fondul...
Hunor Kelemen: UDMR discută, zilele acestea, cu premierul despre relaţia CNAS-MS şi finanţarea sectorului sanitar UDMR va discuta cu premierul Emil Boc, în zilele imediat următoare, posibilitatea intrării Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care viitorul ministru al Sănătăţii nu va putea rezolva problemele de fond ale sectorului dacă nu se clarifică relaţia...